Кабачки по-корейськи на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Цей салат сміливо можна запропонувати любителям моркви по-корейськи, він нічим не поступається їй. Я б навіть сказала, що смачніше! Така заготовочкі буде дуже популярна взимку, коли овочевий сезон позаду. Отже, розповім, як приготувати "кабачки по-корейськи" на зиму!
Для рецепта потрібно тільки молоденькі, невеликі кабачки з незрілими насінням. Але якщо використовуєте перезрілі, тоді видаліть насіння, зважте кабачки, потрібен 1 кг, натріть їх на тертці для овочів по-корейськи. А далі за рецептом! Салат готується з доступних продуктів, обов'язково покладіть зелень, спеції для моркви по-корейськи. Все буде ароматно і смачно. Я часто готую цей салат просто до вечері. Через 2 години маринування він готовий до вживання в сирому вигляді. А для консервування його потрібно стерилізувати не менше 20 хвилин кожну баночку 0, 5 L. Хай щастить!
- Кабачок - 1 кілограм
- Морква - 150 грам
- Цибуля ріпчаста - 150 грам
- Перець болгарський - 3 штуки
- Готування часнику - 1 штука
- Зелень - 1 пучок (кріп + петрушка)
- Рослинна олія - 5 Ст. Ложок
- Оцет столовий 9% - 5 Ст. Ложок
- Цукор - 3 Ст. Ложки (з гіркою)
- Сіль - 2 чайних ложки (без гірки)
- Спеції для моркви по-корейськи - 1 Ст. Ложка (з гіркою)
1. Підготуйте все необхідне. Приступимо!
2. Вимийте кабачки, зріжте шкірку і натріть кабачки на тертці для "моркви по-корейськи", щоб вийшли тонкі соломки.
3. Очистіть моркву, вимийте, натріть на тертці.
4. Очистіть цибулю і перець, у перцю видаліть насіння і поріжте соломкою. Лук поріжте півкільцями тонко.
5. Покладіть в глибоку миску підготовлені овочі, додайте рослинне масло, оцет, цукор, сіль, приправу для "моркови по-корейски", часник (пропущений через прес), посічену зелень.
6. Перемішайте добре, щоб маринад рівномірно розійшовся. Накрийте кришкою, залиште на столі на 2, 5 годину. За цей час овочі пустять сік, він забарвиться трохи за рахунок приправи.
7. Простерилизуйте банки і кришки. Розкладіть в них салат і прикрийте кришками. У велику каструлю покладіть на дно серветку, поставте баночки, залийте теплою водою по плечики. Доведіть до кипіння воду в каструлі і зменшіть вогонь до мінімального. Стерилізують салат 20 хвилин при слабкому кипінні. Засукайте. Переверніть догори дном до повного охолодження, після чого приберіть в льох або комору для зберігання.
8. Смачного!