Кабачки по-корейськи зі стерилізацією
(покроковий рецепт з фото)
Люблю цей салат за те, що його можна їсти просто так, відразу, а можна закатати на зиму. Він ідеально поєднується з м'ясом! Зручний рецепт для любителів пікантних гостреньких заготовок. Ділюся рецептом.
Кабачкові салати - це хіт в нашій родині! Я заготовлював салати з молодих кабачків, так виходить ніжніше, соковитіше і смачніше. До речі, молоденькі кабачки можна не чистити, їх шкірка м'яка, тому це ніяк не відбивається на смаку закаток. Якщо Ви готуєте салат з великих (переросших) кабачків, то я раджу їх очистити і обов'язково видалити насіння. Отже, детально розповідаю процес приготування кабачків по-корейськи.
- Кабачок - 3 кілограма (молоді з ніжною шкіркою)
- Морква - 1/2 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 1/2 кілограма
- Часник - 2 штуки (головки)
- Суміш перців - 1/2 Ст. Ложки
- Koriandr - 1 Ст. Ложка (в зернах)
- Паприка мелена - 2 Ст. Ложки
- Куркума - 1 Чайна ложка
- Перець чилі - 1 Чайна ложка (в пластівцях за смаком)
- Оцет - 150 мілілітрів(9 %)
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 1/2 склянки
Всі овочі очистіть, крім молодих кабачків, добре вимийте і висушіть. Натріть кабачок і моркву на тертці для корейських салатів. Лук тонко наріжте, часник подрібніть. Викладіть овочі в глибоку скляну миску.
Крупно потовчіть насіння коріандру і суміш перців, додайте паприку і трошки куркуми для кольору.
Розмішайте в оцті цукор і сіль, влийте в овочі і добре перемішайте.
Потім зберіть овочі гіркою, додайте гострий перець - краще брати пластівцями, він ароматні - і вилийте зверху прогріте до серпанок тепле масло. Перемішайте овочі як слід і дайте промаринуватися близько години.
Кабачки по-корейськи вже готові і їх цілком можна подавати до столу. Якщо ж Ви хочете закрити їх на зиму, розкладіть кабачки по невеликих стерилізованих банках, рівномірно залийте утворився за годину соком, прикрийте прокип'яченому кришками і встановіть в каструлю. На дно каструлі покладете рушник, звернувши його вчетверо - так ви вбережете банки від перепадів температури. Залийте банки холодною водою по плечики, доведіть до кипіння і стерилізують 10 хвилин, зменшивши вогонь.
Гарячі банки закатати і переверніть на рушники догори денцями. Накрийте ковдрою або рушником і залиште остигати годин на 6-8.
Смачного!