Компот із смородини на зиму зі стерилізацією
(покроковий рецепт з фото)
Смачний і корисний компот зі смородини на зиму зі стерилізацією легко закатати про запас, а сьогоднішній рецепт допоможе вам в цьому.
Компот із смородини на зиму зі стерилізацією - це проста заготовка, яку можна легко повторити в домашніх умовах. Взимку такий напій зможе замінити будь-який магазинний сік. З натуральної чорної смородини виходить насичений за смаком і кольором компот.
- Чорна смородина - 150 грам
- Цукор - 100 грам
- Вода - 600 грам
Підготуйте інгредієнти.
Переберія ягоди, видаливши всі гілочки і листочки. Промийте смородину використовуючи сито, щоб стікала вода.
Викладіть ягоди на дно чистої простерилизованной банки.
Всипте в банку потрібну кількість цукру.
Залийте смородину гарячою водою, окропом.
Поставте компот стерилизоваться в каструлю з теплою водою. Коли вода в каструлі закипить, простерилизуйте компот 10 хвилин.
Компот дістаньте з каструлі і закатати кришками. Прикрийте ковдрою до повного охолодження. Зберігайте заготовку в темній коморі. Вихід - 1 банка об'ємом 700-800 грам. Смачного!