Рецепт Компот із смородини на зиму зі стерилізацією фото

Компот із смородини на зиму зі стерилізацією
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Смородина , Чорна смородина
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 1
Час приготування: 8 г. 0 хв.

Смачний і корисний компот зі смородини на зиму зі стерилізацією легко закатати про запас, а сьогоднішній рецепт допоможе вам в цьому.

Опис приготування:

Компот із смородини на зиму зі стерилізацією - це проста заготовка, яку можна легко повторити в домашніх умовах. Взимку такий напій зможе замінити будь-який магазинний сік. З натуральної чорної смородини виходить насичений за смаком і кольором компот.

  • Чорна смородина - 150 грам
  • Цукор - 100 грам
  • Вода - 600 грам
компот із смородини на зиму зі стерилізацією - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
компот із смородини на зиму зі стерилізацією - фото крок 2
Переберія ягоди, видаливши всі гілочки і листочки. Промийте смородину використовуючи сито, щоб стікала вода.
компот із смородини на зиму зі стерилізацією - фото крок 3
Викладіть ягоди на дно чистої простерилизованной банки.
компот із смородини на зиму зі стерилізацією - фото крок 4
Всипте в банку потрібну кількість цукру.
компот із смородини на зиму зі стерилізацією - фото крок 5
Залийте смородину гарячою водою, окропом.
компот із смородини на зиму зі стерилізацією - фото крок 6
Поставте компот стерилизоваться в каструлю з теплою водою. Коли вода в каструлі закипить, простерилизуйте компот 10 хвилин.
компот із смородини на зиму зі стерилізацією - фото крок 7
Компот дістаньте з каструлі і закатати кришками. Прикрийте ковдрою до повного охолодження. Зберігайте заготовку в темній коморі. Вихід - 1 банка об'ємом 700-800 грам. Смачного!

Схожі рецепти