Варення з полуниці зі стерилізацією
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви відносите себе до любителів домашніх заготовок, то не проходьте повз. Я хочу розповісти, як приготувати варення з полуниці зі стерилізацією. Запам'ятовуйте рецепт, все досить просто!
Ви стикалися з тим, що варення, навіть в добре загорнених баночках, починає киснути або покриватися цвіллю? Забудьте про це назавжди! достатньо всього 7-10 хвилин простерилізувати баночки і ваше варення буде чудово зберігається рік, а то і більше!
- Полуниця - 2 кілограма
- Цукор - 1.5 кілограма
- Сік лимона - 1/2 склянки
1
Полуницю вимийте, обсушити, видаліть хвостики. Викладіть в сотейник або каструльку.
2
Засипте цукром і, не перемішуючи, приберіть в холодильник на 2 годину.
3
Поставте на вогонь, проваріть після закипання пару хвилин.
4
Додайте сік лимона, акуратно перемішайте.
5
Варіть ягоди ще 5 хвилин, після розлийте варення по стерилізованим баночках.
6
Встановіть їх в каструлю, дно застеливши попередньо рушником. Налийте воду так, щоб вона була "по плечики" банок. Прикрийте баночки кришками.
7
Після закипання простерилизуйте варення 7-10 хвилин, після закатати. Смачного!