Перець, фарширований куркою
(покроковий рецепт з фото)
Перець, фарширований куркою, - це не повна назва рецепта, так як начинка складається не тільки з курки, але і з овочів - морквини, селери, зелений, помідорів, лука. Виходить смачно і корисно!
Перець, фарширований куркою, - рецепт, який не можна назвати класичним. Зазвичай фаршировані перці гасять в гусятниці у великій кількості рідини (принаймні так робить моя мама), а фарширують їх, як і випливає з самого слова, саме фаршем - м'ясним або курячим. У нашому ж випадку перці потрібно фарширувати куркою, що робить блюдо дуже незвичайним, незвичним, новим. Тому цей рецепт я присвячую в першу чергу тим, хто любить експериментувати. Удачі в приготуванні!
- Болгарський перець - 3 штуки
- Морква - 1/2 штуки
- Корінь селери - 50 грам
- Цибуля - 1 штука
- Помідори черрі - 6 штук
- Куряче філе - 200-250 грам
- Оливкова олія - - За смаком
- Сіль, перець - - За смаком
Підготуємо всі необхідні інгредієнти
Першим ділом, дрібними кубиками нарізаємо корінь селери.
Потім так само дрібно ріжемо морква.
Обсмажуємо їх на сковорідці в маслі.
Нарізаємо цибулю-порей.
Потім нарізаємо кубиками половину червоного болгарського перцю.
Потім ріжемо на четвертинки помідори черрі.
У сковорідку, де вже тужать до золотистої скоринки обсмажені цибулю і селеру, додаємо перець, помідори і цибулю-порей.
Болгарські перці промиваємо, зрізаємо верхню частину (робимо це акуратно, вона нам ще знадобиться). Вирізаємо насіння.
Потім перці не дуже довго бланшируємо в киплячій, підсоленій воді.
В цей час на окремій сковорідці обсмажуємо невеликими шматочками нарізану курку.
Курку солимо, перчимо і обсмажуємо недовго. Коли вона придбає легкий-легкий рум'янець, перекладаємо її в сковорідку з овочами.
Все добре перемішуємо і швиденько обсмажуємо.
На деко викладаємо папір для випікання і змащуємо її маслом.
Перці фаршируємо начинкою, щільно утрамбовуючи.
Перці накриваємо капелюшками і відправляємо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку запікатися до м'якості (10-20 хвилин).
Смачного!