Рецепт Печиво на сковороді фото

Печиво на сковороді
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Дієтичне харчування
На полуденок , Для дітей , Десерт , Полудень
Випічка , Печиво
Кількість порцій: 1
Час приготування: 30 хв.

Ніжне, смачне і швидке в приготуванні печиво. Та ще й готується воно просто і без духовки - на пательні.

Опис приготування:

Якщо ви на дачі, де немає духовки, або у вас зламалася духовка - це не привід позбавляти себе смачної домашньої випічки. Смачні та ніжні печива дуже легко можна спекти на сковороді. Я розповім вам, як приготувати печива на сковороде.В теплому вигляді смаком вони будуть нагадувати сирники, а холодними стають трохи твердіше і практично нічим не відрізняються від своїх побратимів, спечених в духовці. Рецепт приготування печива на сковороді простий і швидкий. У рецепті використовується тільки жовток, з білка можна зробити глазур і обваляти в ній ще гарячі печива, а потім підсушити. Хоч і печуться ці печива на сковороді, але в процесі запікання не використовується масло.

  • Борошно - 1, 5 склянки
  • Яйце - 1 штука
  • Цукор - 2-3 Ст. Ложок
  • Крем - 3 Ст. Ложки
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
печиво на сковороді - фото крок 1
Відокремлюємо жовток від білка. Білок можна буде збити з цукром і обваляти в ньому готові печива.
печиво на сковороді - фото крок 2
Додаємо до жовтка цукор і сметану. Збиваємо.
печиво на сковороді - фото крок 3
Вливаємо олію і знову збиваємо.
печиво на сковороді - фото крок 4
Змішуємо борошно з розпушувачем і додаємо в отриману масу. Замішуємо тісто.
печиво на сковороді - фото крок 5
Формуємо з тіста ковбаску, діаметром близько 4 см. Нарізаємо ковбаску на невеликі шматочки, які скачують в кульку.
печиво на сковороді - фото крок 6
Кульки з тіста розкочуємо в коржі. Можна зробити на них малюнок за допомогою молотка для відбивання м'яса. Так буде цікавіше
печиво на сковороді - фото крок 7
На невеликому вогні розігріваємо сковороду і викладаємо печива. Запікаємо з обох боків до рум'яного кольору.

Схожі рецепти