Рецепт Печінка по-англійськи фото

Печінка по-англійськи
(покроковий рецепт з фото)

Англійська кухня
М'ясо , Субпродукти , Печінка
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Рецепт приготування печінки по-англійськи - це, скажу я вам, не для тих, що худнуть дам. Зате голодний чоловік від такої страви буде в захваті. Розповідаю, як печінка готують англійці!

Опис приготування:

Англійська кухня славиться своїми нескладними, доступними і ситними стравами, і печінку по-англійський - не виняток. Приготувати її не складе труднощів навіть для початківця кулінара, це блюдо з розряду"на кожен день" , і калорій тут - мама дорога! Але саме така їжа - проста, добротна і поживна - була необхідна англійським пастухам, дроворубам і фермерам, які цілими днями в поті чола трудилися в умов не самого привітного англійської клімату. Прозорливі британки давно зрозуміли, що шматок соковитою печінки, підсмажений бекон, гарячу картоплю, политу розтопленим вершковим маслом - і навіть суворий англосакс перетворюється в муркоче кошеня.

Але ж у нас теж клімат - ого-го! І фізично працюючих чоловіків вистачає. Так що якщо у вашій родині є пастух або дроворуб - освоюйте простий рецепт печінки по-англійськи. Стане в нагоді

  • Печінка яловича - 500 грам
  • Бекон - 100 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Борошно - 0, 5 склянки
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Петрушка - За смаком
печінка по-англійськи - фото крок 1
Печінка вимити і очистити від плівок. Видалити протоки і нарізати порційними шматочками вагою по 100-150 г кожен. Посолити, поперчити.
печінка по-англійськи - фото крок 2
Бекон нарізати скибочками завтовшки приблизно 0, 5 см.
печінка по-англійськи - фото крок 3
Підсмажити бекон на рашпере, грилі або звичайній сковороді до золотисто-рум'яного кольору. Дуже важливо. Щоб жир не горів - в подальшому ми будемо використовувати його. Бекон вийняти і обсушити на паперових серветках, щоб став хрустким.
печінка по-англійськи - фото крок 4
У глибокій сковороді розтопити вершкове масло.
печінка по-англійськи - фото крок 5
Обваляти печінку в борошні.
печінка по-англійськи - фото крок 6
І обсмажити з двох сторін у вершковому маслі.
печінка по-англійськи - фото крок 7
Петрушку вимити, обсушити і дрібно нарізати.
печінка по-англійськи - фото крок 8
Готову печінку перекласти скибочками бекону, полити жиром і посипати петрушкою. Гарнірувати відвареною картоплею, заправленим вершковим маслом, в якому смажилася печінку, і овочевим салатом.

Схожі рецепти