Печеня з яловичини в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Ніхто не буде сперечатися з тим, що печеня з яловичини - це відмінний варіант для сімейної вечері, адже воно виходить дуже смачним, ситним і ароматним, і сьогодні я пропоную зробити його в мультиварці.
Печеня - це нескінченний простір для фантазії, адже його склад можна міняти хоч кожен день, додаючи нові інгредієнти. І сьогодні я поділюся з вами одним з варіантів цієї страви і розповім, як приготувати печеню з яловичини в мультиварці. В принципі набір продуктів тут досить звичайний: м'ясо, картопля, цибулю і моркву - але, Проте, навіть з таким складом спекотне виходить неймовірно смачним. Втім, якщо ви хочете трохи урізноманітнити цей простий рецепт печені з яловичини в мультиварці, ви завжди можете додати в нього свої улюблені овочі та спеції.
- Яловичина - 600-800 грам
- Картопля - 1 кілограм
- Морква - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Соус томатний з часником - 1-2 Ст. Ложок (з часником)
- Зелень сушена подрібнена - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - - За смаком (для смаження)
- Перець чорний мелений - - За смаком
- Сіль - - За смаком
Для початку очищаємо овочі і нарізаємо цибулю півкільцями. Наливаємо в чашу мультиварки рослинне масло і включаємо режим "жарка" або "випічка" . Викладаємо в чашу нарізану цибулю і смажимо його, помішуючи, до золотистого кольору протягом 8-10 хвилин.
Далі ріжемо яловичину на невеликі шматочки приблизно в 2 см шириною, відправляємо м'ясо до цибулі і смажимо все разом ще 20 хвилин, також періодично помішуючи.
Поки смажиться м'ясо, нарізаємо картоплю кубиками.
А морква ріжемо півкільцями або четвертинками.
Після закінчення 20 хвилин викладаємо картопля з морквою в чашу мультиварки, додаємо томатний соус і заливаємо все водою так, щоб рідина майже повністю накривала інгредієнти, солимо і перчимо спекотне за смаком, додаємо сушену зелень і лавровий лист. Тепер закриваємо кришку і включаємо режим "гасіння", готуємо спекотне 1 час 40 хвилин.
За цей час м'ясо повністю приготується і стане м'яким і соковитим, а спекотне вийде насиченим і ароматним. Приємного всім апетиту!