Печеня з гарбузом
(покроковий рецепт з фото)
На сімейний недільний вечерю мені захотілося приготувати яскраве і ароматне печеня - з курки з гарбузом і картоплею. Вийшло просто чудово! Соковите м'ясо з солодкими картоплею і гарбузом і гострим часником.
Як приготувати печеню з гарбузом?
1. Курку промийте, просушіть паперовим рушником і покладіть у велику миску. Додайте 2 ст. Ложки рослинної олії, свіжовичавлений лимонний сік, сіль, перець і паприку. Гарненько натріть курку спеціями, накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник. Замість курки можна використовувати стегна, грудку на кістки, крила або чверті.
2. Почистіть і наріжте цибулю і картоплю четвертинками. На час покладіть в миску з водою. Гарбуз наріжте великими шматочками. Часник почистіть і подрібніть ножем або пропустіть через прес.
3. У товстостінну каструлю влийте рослинного масла і додайте вершкового. Обсмажте в ній до золотистої скоринки курку з усіх боків. Виберіть курку на тарілку.
4. Додайте в каструлю ще трохи олії і обсмажте в ньому цибулю і часник. Смажте, помішуючи, хвилин 4-5.
5. Потім додайте лавровий лист, чебрець і картопля. Готуйте на високому вогні без води протягом 2-3 хвилин. Infuse вина. Коли вино наполовину википить, поверніть курку в каструлю, додайте курячий бульйон і відправте в розігріту до 170 градусів духовку на 20 хвилин. Кришкою закривати не треба.
6. Через 20 хвилин додайте нарізаний гарбуз і запікайте, не закриваючи кришкою, в духовці ще протягом 20 хвилин.
Перед подачею з жаркого з гарбузом виберіть лавровий лист і гілочки чебрецю.
Смачного!
- Курка - 1, 4 кілограма
- Синій цибулю - 2-3 штук
- Картопля - 6-7 штук
- Гарбуз - 500 грам
- Часник - 3-4 зубчиків
- Вершкове масло - 20 грам
- Вино біле сухе - 200 мілілітрів
- Бульйон курячий - 250 мілілітрів
- Лавровий лист - 2 штуки
- Чебрець, гілочки - 3-4 штук
- Паприка мелена - 1 Чайна ложка
- Сіль, перець - За смаком
- Лимонний сік - 3 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 8 Ст. Ложок
1. Курку промийте, просушіть паперовим рушником і покладіть у велику миску. Додайте 2 ст. Ложки рослинної олії, свіжовичавлений лимонний сік, сіль, перець і паприку. Гарненько натріть курку спеціями, накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник. Замість курки можна використовувати стегна, грудку на кістки, крила або чверті.
2. Почистіть і наріжте цибулю і картоплю четвертинками. На час покладіть в миску з водою. Гарбуз наріжте великими шматочками. Часник почистіть і подрібніть ножем або пропустіть через прес.
3. У товстостінну каструлю влийте рослинного масла і додайте вершкового. Обсмажте в ній до золотистої скоринки курку з усіх боків. Виберіть курку на тарілку.
4. Додайте в каструлю ще трохи олії і обсмажте в ньому цибулю і часник. Смажте, помішуючи, хвилин 4-5.
5. Потім додайте лавровий лист, чебрець і картопля. Готуйте на високому вогні без води протягом 2-3 хвилин. Infuse вина. Коли вино наполовину википить, поверніть курку в каструлю, додайте курячий бульйон і відправте в розігріту до 170 градусів духовку на 20 хвилин. Кришкою закривати не треба.
6. Через 20 хвилин додайте нарізаний гарбуз і запікайте, не закриваючи кришкою, в духовці ще протягом 20 хвилин.
Перед подачею з жаркого з гарбузом виберіть лавровий лист і гілочки чебрецю.
Смачного!