Рецепт Печеня з гарбузом фото

Печеня з гарбузом
(покроковий рецепт з фото)

Англійська кухня
Овочі , Птах , Гарбуз
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , Сімейна вечеря
Гарячі страви , Печеня
Кількість порцій: 3-5
Час приготування: 4 г. 0 хв.

На сімейний недільний вечерю мені захотілося приготувати яскраве і ароматне печеня - з курки з гарбузом і картоплею. Вийшло просто чудово! Соковите м'ясо з солодкими картоплею і гарбузом і гострим часником.

Опис приготування:

Як приготувати печеню з гарбузом?

1. Курку промийте, просушіть паперовим рушником і покладіть у велику миску. Додайте 2 ст. Ложки рослинної олії, свіжовичавлений лимонний сік, сіль, перець і паприку. Гарненько натріть курку спеціями, накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник. Замість курки можна використовувати стегна, грудку на кістки, крила або чверті.

2. Почистіть і наріжте цибулю і картоплю четвертинками. На час покладіть в миску з водою. Гарбуз наріжте великими шматочками. Часник почистіть і подрібніть ножем або пропустіть через прес.

3. У товстостінну каструлю влийте рослинного масла і додайте вершкового. Обсмажте в ній до золотистої скоринки курку з усіх боків. Виберіть курку на тарілку.

4. Додайте в каструлю ще трохи олії і обсмажте в ньому цибулю і часник. Смажте, помішуючи, хвилин 4-5.

5. Потім додайте лавровий лист, чебрець і картопля. Готуйте на високому вогні без води протягом 2-3 хвилин. Infuse вина. Коли вино наполовину википить, поверніть курку в каструлю, додайте курячий бульйон і відправте в розігріту до 170 градусів духовку на 20 хвилин. Кришкою закривати не треба.

6. Через 20 хвилин додайте нарізаний гарбуз і запікайте, не закриваючи кришкою, в духовці ще протягом 20 хвилин.

Перед подачею з жаркого з гарбузом виберіть лавровий лист і гілочки чебрецю.

Смачного!


  • Курка - 1, 4 кілограма
  • Синій цибулю - 2-3 штук
  • Картопля - 6-7 штук
  • Гарбуз - 500 грам
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Вершкове масло - 20 грам
  • Вино біле сухе - 200 мілілітрів
  • Бульйон курячий - 250 мілілітрів
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Чебрець, гілочки - 3-4 штук
  • Паприка мелена - 1 Чайна ложка
  • Сіль, перець - За смаком
  • Лимонний сік - 3 Ст. Ложки
  • Масло рослинне - 8 Ст. Ложок
Як приготувати печеню з гарбузом?

1. Курку промийте, просушіть паперовим рушником і покладіть у велику миску. Додайте 2 ст. Ложки рослинної олії, свіжовичавлений лимонний сік, сіль, перець і паприку. Гарненько натріть курку спеціями, накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник. Замість курки можна використовувати стегна, грудку на кістки, крила або чверті.

2. Почистіть і наріжте цибулю і картоплю четвертинками. На час покладіть в миску з водою. Гарбуз наріжте великими шматочками. Часник почистіть і подрібніть ножем або пропустіть через прес.

3. У товстостінну каструлю влийте рослинного масла і додайте вершкового. Обсмажте в ній до золотистої скоринки курку з усіх боків. Виберіть курку на тарілку.

4. Додайте в каструлю ще трохи олії і обсмажте в ньому цибулю і часник. Смажте, помішуючи, хвилин 4-5.

5. Потім додайте лавровий лист, чебрець і картопля. Готуйте на високому вогні без води протягом 2-3 хвилин. Infuse вина. Коли вино наполовину википить, поверніть курку в каструлю, додайте курячий бульйон і відправте в розігріту до 170 градусів духовку на 20 хвилин. Кришкою закривати не треба.

6. Через 20 хвилин додайте нарізаний гарбуз і запікайте, не закриваючи кришкою, в духовці ще протягом 20 хвилин.

Перед подачею з жаркого з гарбузом виберіть лавровий лист і гілочки чебрецю.

Смачного!

Схожі рецепти