Печеня в рукаві в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Для любителів смачно поїсти без зайвого клопоту пропоную простий рецепт спекотного в рукаві в духовці, який мінімізує час, проведений на кухні, і кількість брудного посуду після процесу.
Класичний рецепт спекотного в рукаві в духовці - це відмінний варіант основного блюда, приготованого без зайвого жиру і масла. Запечені овочі в сметанному соусі, в поєднанні з найніжнішим м'ясом - неймовірно смачно, корисно і досить ситно.
- М'ясо - 500 грам
- Картопля - 500 грам
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Крем - 100 грам
1. М'ясо для цього блюдо може бути абсолютно будь-який, яке є в холодильнику. В даному випадку використовується яловичина, яку потрібно як слід вимити, обсушити і нарізати дрібними шматочками. Також в рецепт приготування печені в рукаві в духовці можна використовувати куряче філе або індичку.
2. Очистити картоплю, вимити і також нарізати кубиками, не дуже великого розміру.
3. Очищену моркву можна нарізати тонкими кружечками або також кубиками. Можна для цієї страви також використовувати і заморожені овочі суміші.
4. Подрібнити цибулю і при бажанні додати пару зубчиків часнику. Печеня в рукаві в духовці в домашніх умовах можна зробити з найрізноманітнішими овочами, які є під рукою.
5. Викласти всі інгредієнти в глибоку миску. Посолити і поперчити за смаком, як слід перемішати. Можна зробити це і в рукаві, проте є шанс, що спеції розподіляться не зовсім рівномірно.
6. Тепер можна відправити все в рукав і додати сметану. Щільно зав'язати пакет і закріпити затиском. Відправити його на деко або в форму для запікання. Запікати в духовці спекотне близько 75 хвилин, а потім при бажанні акуратно розкрити рукав і, перевіривши готовність, підрум'янити зверху.