Паста з вешенками в вершковому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Досить просте і швидке в приготуванні, але дуже смачну і поживну страву. Ароматні гриби в ніжному вершковому соусі і паста з твердих сортів пшениці - прекрасне блюдо для обіду або вечері.
Це смачне і ситне блюдо готується досить швидко і легко. Гриби гливи відмінно підходять для того, щоб їх приготували саме в вершках - вони виходять дуже ніжними, а соус ароматним. Як на мене, так гливи набагато смачніше печериць. Смак їх більш виражений і повністю розкривається при готуванні. Таке блюдо легко і швидко може приготувати як жінка, так і чоловік-кулінар. Не вірите? У цьому рецепті я розповім вам, як приготувати пасту з вешенками в вершковому соусі. Чи готові? приступаємо.
- Макаронні вироби - 500 грам
- Гливи - 800-900 грам
- Вершки - 250 грам
- Лук репчтаий - 1-2 штук
- Часник - 2-3 зубчиків
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки(1 - для варіння пасти, 3 - для соусу)
- Сир твердий - 75 грам
- Сіль - 1, 5 чайних ложки(1- для варіння пасти, інше - в соус з грибами)
- Перець чорний мелений - 2 щіпки (за смаком)
- Зелень свіжа - 30 грам (петрушка, кріп, Зелена цибуля)
Гливи ретельно промиваємо під струменем холодної води. Потім відрізаємо ніжки, а капелюшки нарізаємо на невеликі шматочки - можна кубиками, можна смужками - на смак не відіб'ється.
Ставимо на плиту каструлю з водою для варіння пасти, солимо. А ще ставимо розігріватися сковороду з маслом. Очищаємо цибулю і часник. Цибулю нарізаємо на дрібні кубики, зубчики часнику нарізаємо ще більш дрібно. Обсмажуємо цибулю з часником на розігрітій олії до стану прозорості лука. Хвилин 5 напевно.
Додаємо на сковороду нарізані гриби і випаровуємо зайву рідину, а потім ще хвилини 3 обсмажуємо. Солимо і посипаємо перцем.
Заливаємо до грибам вершки і помішуючи готуємо до загустіння соусу.
Вода для варіння пасти у нас вже повинна була закипіти, додаємо ложку рослинної олії і висипаємо пасту. Варимо по інструкції на пачці.
Зелень миємо й дрібно нарізаємо, додаємо до грибів в соусі і вимикаємо вогонь під сковородою.
Викладаємо на тарілки готову пасту, потім гриби з соусом і посипаємо дрібно натертим сиром і подрібненою зеленню.