Паста з лососем і креветками
(покроковий рецепт з фото)
Навіщо ускладнювати собі життя і вигадувати різноманітні страви, щоб було смачно і ситно? Можна скористатися вже існуючим рецептом, як приготувати пасту з лососем і креветками.
Для такої страви можна використовувати будь-яку пасту, яка більше подобається або є в запасі. Блюдо дуже ситне і поживне, інгредієнтів вистачить, щоб пригостити вечерею сім'ю з 4-5 людина. Це дуже практичний, смачний і цікавий рецепт. Лосось можна замінити будь-який інший червоною рибою, наприклад, фореллю або кетой. Замість свіжих трав можна взяти сухі, які нічим не гірше, особливо, якщо ви їх засушили самостійно.
- Макаронні вироби (спіральки) - 0, 5 кілограма
- Лосось - 400 грам
- Креветки очищені - 400 грам
- Cukini - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Вершки - 400 мілілітрів
- Базилік і орегано - За смаком (зелень)
- Пармезан - 50 грам
- Сіль і перець - За смаком
- Оливкова олія - За смаком
1. Філе лосося мою і нарізаю великими шматочками, цукіні мою і нарізаю дрібними кубиками, часник чищу і нарізаю тонкими пластинками.
2. Пасту відварюю в підсоленій воді з додаванням оливкової олії 3-5 хвилин, вона повинна бути недовареною.
3. Сковороду розігріваю з оливковою олією, викладаю часник, обсмажую його до появи приємного аромату, після чого викладаю лосось, порізаний шматочками, і готую ще 3-5 хвилин.
4. Креветки у мене вже очищені, кладу їх до лосося і готую ще 5 хвилин.
5. Всипаю порізаний цукіні, перемішую і обсмажую 2 хвилини.
6. До лосося, креветок і цукіні вливаю вершки, перемішую.
7. За смаком додаю сіль і чорний мелений перець.
8. Вливаю в сковороду трохи води, в якій варив пасту, ще раз перемішую, готую на слабкому вогні під закритою кришкою 5 хвилин.
9. Відварену пасту додаю на сковороду до решти продуктів, перемішую і грію 1 хвилину, після цього розкладаю все порційно, прикрашаю тертим пармезаном, свіжим базиліком і орегано, подаю к столу.