Паста під соусом «Карбонара»
(покроковий рецепт з фото)
Що таке соус "карбонара"? Це соус з яєць, найчастіше використовується для приготування пасти (макаронних виробів). Якраз таке блюдо я і планую приготувати сьогодні. Приєднуйтесь!
Любов до всього італійського пояснюється появою в нашій країні соусу "карбонара", рецепт якого зберігає в собі кілька секретів. Це гострий соус, яким приправляють пасту. У ресторані подібне блюдо буде коштувати досить дорого, тому багато господинь прагнуть навчитися готувати його в домашніх умовах. Гострота соусу досягається за рахунок чорного перцю.
- Спагеті - 400 грам
- Бекон копчений - 400 грам
- Часник - 3 зубчики
- Яйце - 3 штуки
- Молоко - 150 мілілітрів
- Сіль і спеції - За смаком (мускатний горіх, чорний мелений перець)
- Сир твердий - 200 грам
Для приготування пасти під соусом "карбонара" нам необхідно очистити і подрібнити часник. В окремій каструлі поставте варитися пасту (спагетті).
На рослинному маслі обсмажують нарізаний бекон. На це піде 3-5 хвилин.
Тепер додайте до бекону подрібнений часник, перемішайте.
Коли спагетті будуть готові, злийте з них воду.
Спагеті викладіть в сковороду. Перемішайте. Окремо приготуйте соус. Збийте яйце, трохи молока, додайте сіль і спеції. Карбонара я роблю з додаванням чорного меленого перцю і щіпки мускатного горіха.
Залийте отриманим соусом спагетті, швидко перемішайте їх. Від спека сковороди соус почне густіти. Зніміть сковороду відразу.
Посипте тертим сиром. Знову перемішайте.
Подайте пасту під соусом "карбонара" до столу. Приємного вам апетиту!