Класична паста карбонара
(покроковий рецепт з фото)
Існує безліч варіацій на тему пасти, в Італії кожна сім'я має свій рецепт приготування цієї страви. Це - класична Карбонара. Хороша тим, що не потрібно добовлять вершки.
Вже хто-хто, а італійці знають толк в спагетті, адже сьогодні в італійській кухні існує не менше ста різних рецептів приготування пасти. І одним з найсмачніших і простих у приготуванні рецептів можна назвати пасту "карбонара" .
- Спагеті - 400 грам
- Бекон - 300 грам
- Перець - - За смаком (чорний мелений)
- Сіль - - За смаком
- Яйця - 4 штуки
- Сир - 300 грам (твердих сортів)
- Оливкова олія - 50 мілілітрів
1. Для приготування класичної пасти "карбонара" нам необхідно подрібнити цибулю. Наріжте його дрібними кубиками.
2. Подрібніть копчений бекон. Наріжте його кубиком.
3. У мисочку вбийте кілька яєць. Заливку для карбонара ми будемо готувати окремо.
4. До яйцям додайте вершки або молоко. Щедро поперчіть і посоліть. Збийте віночком до утворення однорідної жилкою маси.
5. На великій тертці натріть твердий сир.
6. У великій каструлі відваріть спагетті до готовності. Інструкцію з приготування спагетті читайте на упаковці.
7. Змішайте яєчно-молочну масу з сиром. Поки спагетті варяться, обсмажити цибулю і бекон. Коли спагетті будуть готові, злийте воду. Трохи води залиште. Спагеті викладіть в сковороду, де обсмажували цибулю і бекон. Перемішайте. Влийте яєчно-сирну масу. Швидко перемішайте і вимкніть сковороду. Ще гаряча сковорода приготує соус "карбонара" . Постійно помішуючи, дочекайтеся, коли соус стане непрозорим, але не перетвориться в омлет. Блюдо знаходиться на сковороді близько 3-5 хвилин. Після пасту потрібно обов'язково зняти зі сковороди, інакше вона перетвориться в омлет з макаронами.
8. Викладіть пасту на тарілку. Прикрасьте зеленню і свіжими овочами. Подайте до столу.