Рецепт Класична паста карбонара фото

Класична паста карбонара
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
М'ясо , Субпродукти , Молочні продукти , Сир , Макарони , Бекон
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Макаронні вироби
Кількість порцій: 4
Час приготування: 40 хв.

Існує безліч варіацій на тему пасти, в Італії кожна сім'я має свій рецепт приготування цієї страви. Це - класична Карбонара. Хороша тим, що не потрібно добовлять вершки.

Опис приготування:

Вже хто-хто, а італійці знають толк в спагетті, адже сьогодні в італійській кухні існує не менше ста різних рецептів приготування пасти. І одним з найсмачніших і простих у приготуванні рецептів можна назвати пасту"Карбонара" .

  • Спагеті - 400 грам
  • Бекон - 300 грам
  • Перець - - За смаком (чорний мелений)
  • Сіль - - За смаком
  • Яйця - 4 штуки
  • Сир - 300 грам (твердих сортів)
  • Оливкова олія - 50 мілілітрів
класична паста карбонара - фото крок 1
1. Для приготування класичної пасти"Карбонара" нам необхідно подрібнити цибулю. Наріжте його дрібними кубиками.
класична паста карбонара - фото крок 2
2. Подрібніть копчений бекон. Наріжте його кубиком.
класична паста карбонара - фото крок 3
3. У мисочку вбийте кілька яєць. Заливку для карбонара ми будемо готувати окремо.
класична паста карбонара - фото крок 4
4. До яйцям додайте вершки або молоко. Щедро поперчіть і посоліть. Збийте віночком до утворення однорідної жилкою маси.
класична паста карбонара - фото крок 5
5. На великій тертці натріть твердий сир.
класична паста карбонара - фото крок 6
6. У великій каструлі відваріть спагетті до готовності. Інструкцію з приготування спагетті читайте на упаковці.
класична паста карбонара - фото крок 7
7. Змішайте яєчно-молочну масу з сиром. Поки спагетті варяться, обсмажити цибулю і бекон. Коли спагетті будуть готові, злийте воду. Трохи води залиште. Спагеті викладіть в сковороду, де обсмажували цибулю і бекон. Перемішайте. Влийте яєчно-сирну масу. Швидко перемішайте і вимкніть сковороду. Ще гаряча сковорода приготує соус"Карбонара" . Постійно помішуючи, дочекайтеся, коли соус стане непрозорим, але не перетвориться в омлет. Блюдо знаходиться на сковороді близько 3-5 хвилин. Після пасту потрібно обов'язково зняти зі сковороди, інакше вона перетвориться в омлет з макаронами.
класична паста карбонара - фото крок 8
8. Викладіть пасту на тарілку. Прикрасьте зеленню і свіжими овочами. Подайте до столу.

Схожі рецепти