Паска на горілці
(покроковий рецепт з фото)
Секрет цього рецепта полягає в додаванні алкоголю. Саме він надає пасці легкість і найголовніше, його можна готувати про запас. Він довго не черствіє.
Приготування паски на горілці не відрізняється від звичного процесу. А ось структура вас приємно здивує. У паски з додаванням алкоголю вона дуже повітряна і ніжна.
- Борошно пшеничне - 300-350 грам
- Молоко - 125 мілілітрів
- Дріжджі - 5 грам (сухі)
- Цукор - 75 грам
- Яйце - 1 штука
- Горілка - 1 Ст. Ложка
- Ванілін - За смаком
- Обкладинка - 1/4 чайних ложки
- Журавлина в'ялена - 50 грам (або родзинки без кісточок)
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 65 грам
- Білий шоколад - 100 грам (для помадки)
- Вершки - 10-15 мілілітрів (жирність будь-яка, для помадки)
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Виберіть спосіб замісу. У моєму випадку, в хлібопічці. У відерце спочатку додайте рідкі продукти, потім сухі. Виберіть програму "тісто", час 1 час 04 хв. Коли тісто збереться в грудку, додайте журавлину. По завершенні програми, залиште в відерці ще на 30 хвилин.
При ручному замісі змішайте молоко, 1 ç.l. Цукру, 1 ст.Л. Борошна і дріжджі, залиште на 20 хвилин. Після додайте інші інгредієнти. Журавлину додайте в самому кінці замісу. Залиште на 1 годину в теплому місці, після зробіть обминку і залиште ще на 30 хвилин.
При ручному замісі змішайте молоко, 1 ç.l. Цукру, 1 ст.Л. Борошна і дріжджі, залиште на 20 хвилин. Після додайте інші інгредієнти. Журавлину додайте в самому кінці замісу. Залиште на 1 годину в теплому місці, після зробіть обминку і залиште ще на 30 хвилин.
Готове тісто перекладіть на робочу поверхню. Підготуйте форму. Якщо форма металева, обов'язково змастіть маслом. На дно форми викладіть гурток з пергаментного паперу.
Перекладіть тісто в форму і поставте в тепле місце, накривши рушником. Тісто має піднятися до країв форми. Це займе від 20 до 35 хвилин. Розігрійте духовку до 180 градусів.
Тісто, що підійшло випікайте в гарячій духовці 30 хвилин, якщо форми маленькі, то часу піде менше. Паска під час випічки сильно піднімається.
Готову паску вийняти з духовки. Залиште на 5-8 годин при кімнатній температурі.
Після закінчення часу прикрасьте паску. Зробіть помадку. Розтопіть шоколад з вершками на малому вогні.
Змастіть торт солодким, оформите за бажанням. Світлого свята!