Паштет з квасолі з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Корисне і ситне блюдо, прекрасна закуска, яку приготувати дуже легко. Ця страва - джерело білків для тих, хто дотримується посту. Готується паштет дуже легко, він виходить ніжним і смачним.
Смачний і легкий в приготуванні паштет прекрасно урізноманітнює ваше меню. Такий паштет можна подавати не тільки в звичайний день до обіду або вечері, але і на святковий стіл. Я впевнений, що ваші близькі та гості по достоїнству оцінять смак паштету. А рецепт приготування паштету з квасолі з грибами дуже простий. Найбільше часу у вас піде на варіння квасолі. Якщо ви обмежені в часі, використовуйте консервовану квасолю.
- Квасоля - 1 Склянка
- Гриби - 300 грам (будь-які)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Горіхи волоські - 1/3 склянки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки (за смаком)
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
- Сухі приправи - 1-2 Щепоток (хміль-сунелі, пряні сухі трави - на ваш смак)
- Масло рослинне - 1-2 Ст. Ложок (для обсмажування цибулі і грибів)
- Вершкове масло - 50 грам (якщо робите пісний паштет - масло виключити)
Щоб квасоля зварилася швидше, замочимо її на ніч у холодній воді. Потім воду зливаємо, заливаємо чисту і варимо квасолю до готовності, це може зайняти до 1.5 годин. Хв 20 до закінчення варіння додати сіль.
Потім зливаємо квасолевий відвар в окремий посуд, він нам може знадобитися, і нехай квасоля злегка охолоне.
Ріпчасту цибулю дрібно ріжемо і обсмажуємо на рослинному маслі до легкого золотистого кольору.
Гриби дрібно нарізаємо і обсмажуємо, максимально випарівая рідина.
Викладаємо до остигнула квасолі цибулю, гриби, очищений часник і горіхи. Додаємо спеції і, якщо ви готові не пісний паштет, вершкове масло.
І перебиваємо все блендером в пишну однорідну масу. Пробуємо, додаємо сіль за смаком. Якщо паштет вийшов дуже густим, додайте трохи квасоляного відвару.
Паштет може зберігатися кілька днів в холодильнику.