Рецепт Паштет з курячої печінки з овочами фото

Паштет з курячої печінки з овочами
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
Овочі , Птах , Курка , Гриби , Куряча печінка
Вегетаріанське харчування
На вечерю , На святковий стіл , На сніданок
Кількість порцій: 10
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Ніжний і смачний домашній паштет з курячої печінки з овочами, які ви любите - чудова закуска, яка відмінно підходить в звичайні дні на сніданок або ланч, а також для сімейного свята.

Опис приготування:

Трохи фантазії і бажання - і навіть самий звичайний сніданок з курячим паштетом можна перетворити в ціле подія. Ви можете таке блюдо робити не у вигляді рулетика, а просто з готової кашки сформувати цеглинка - тоді начинка вам не знадобиться. Дивіться нескладний рецепт, як приготувати паштет з курячої печінки з овочами.

  • Куряча печінка - 1 кілограм
  • Цибуля - 1 штука
  • Морква - 2 штуки
  • Овочі - 1 За смаком (болгарський перець, помідори і т.П.)
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Сіль, перець - За смаком
  • Сало свиняче - 150-200 грам
  • Зелень - 1 За смаком
паштет з курячої печінки з овочами - фото крок 1
Ретельно промиваю курячу печінку. Іноді навіть залишаю її замоченої в прохолодній воді хвилин на 15-20, щоб усунути всі забруднення і запахи.
паштет з курячої печінки з овочами - фото крок 2
Сало ріжу на шматочки невеликого розміру. Якщо беру вже солоне сало, то в подальшому сам паштет солю набагато менше.
паштет з курячої печінки з овочами - фото крок 3
Як випливає витоплювати сало на сковороді (без додавання рослинного масла). Злегка обсмажую його, щоб залишалося соковитим і жирним.
паштет з курячої печінки з овочами - фото крок 4
Чищу моркву і цибулю.
паштет з курячої печінки з овочами - фото крок 5
Цибуля нарізаю півкільцями, не дуже товстими.
паштет з курячої печінки з овочами - фото крок 6
Обсмажую цибулю разом з салом, яке до того моменту вже має дати жирок.
паштет з курячої печінки з овочами - фото крок 7
Морква нарізаю тонкими кружечками. Якщо вам не хочеться возитися з різкою, просто натріть її на крупній тертці.
паштет з курячої печінки з овочами - фото крок 8
Потім морква відправляю на сковорідку до решти інгредієнтів. Пасерують до появи золотистого відтінку.
паштет з курячої печінки з овочами - фото крок 9
Тепер на сковороду викладаю курячу печінку.
паштет з курячої печінки з овочами - фото крок 10
Хвилин через п'ять після додавання печінки солю вміст сковороди.
паштет з курячої печінки з овочами - фото крок 11
Обсмажую до готовності. Після того, як печінка буде готова, даю їй охолонути.
паштет з курячої печінки з овочами - фото крок 12
Печінка і обсмажені овочі пропускаю через м'ясорубку з"ситечком" , мають великі отвори.
паштет з курячої печінки з овочами - фото крок 13
Викладаю печінковий пюре в миску.
паштет з курячої печінки з овочами - фото крок 14
Туди ж, в посуду, додаю вершкове масло. Його, до речі, раджу дістати з холодильника заздалегідь, щоб воно могло розм'якнути при кімнатній температурі і було податливим.
паштет з курячої печінки з овочами - фото крок 15
Перемішую все до утворення однорідної маси. Масло спочатку можна порубати ножем, а потім пом'яти його руками. Можна використовувати блендер.
паштет з курячої печінки з овочами - фото крок 16
Потім беру харчову плівку і викладаю на неї отриману кашку.
паштет з курячої печінки з овочами - фото крок 17
Акуратно і рівномірно розподіляю паштет по плівці, щоб вийшов пласт товщиною 1, 5 см.
паштет з курячої печінки з овочами - фото крок 18
Другим шаром буде злегка размягшую вершкове масло - його теж рівномірно розмазую по всій площі квадрата.
паштет з курячої печінки з овочами - фото крок 19
В якості третьої шару викладаю посічену зелень (я вважаю за краще петрушку) і дрібно нарізаний болгарський перець (але, на мою думку, краще все-таки брати помидорку - вона ніжніше і м'якше). Все це можна злегка поперчити на свій розсуд.
паштет з курячої печінки з овочами - фото крок 20
Акуратно повертаю паштет рулетом, намагаючись, щоб пакет теж не закрутився, інакше потім в самому рулеті будуть шматки целофану. Забираю в холодильник застигати, як правило, з 5-6 годин.
паштет з курячої печінки з овочами - фото крок 21
Ну, ось мій паштет і готовий! Перед подачею на стіл нарізаю його скибочками, все блюдо прикрашаю. Смачного!

Схожі рецепти