Паштет з курячої печінки з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Ніжний і смачний домашній паштет з курячої печінки з овочами, які ви любите - чудова закуска, яка відмінно підходить в звичайні дні на сніданок або ланч, а також для сімейного свята.
Трохи фантазії і бажання - і навіть самий звичайний сніданок з курячим паштетом можна перетворити в ціле подія. Ви можете таке блюдо робити не у вигляді рулетика, а просто з готової кашки сформувати цеглинка - тоді начинка вам не знадобиться. Дивіться нескладний рецепт, як приготувати паштет з курячої печінки з овочами.
- Куряча печінка - 1 кілограм
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 2 штуки
- Овочі - 1 За смаком (болгарський перець, помідори і т.П.)
- Вершкове масло - 100 грам
- Сіль, перець - За смаком
- Сало свиняче - 150-200 грам
- Зелень - 1 За смаком
Ретельно промиваю курячу печінку. Іноді навіть залишаю її замоченої в прохолодній воді хвилин на 15-20, щоб усунути всі забруднення і запахи.
Сало ріжу на шматочки невеликого розміру. Якщо беру вже солоне сало, то в подальшому сам паштет солю набагато менше.
Як випливає витоплювати сало на сковороді (без додавання рослинного масла). Злегка обсмажую його, щоб залишалося соковитим і жирним.
Чищу моркву і цибулю.
Цибуля нарізаю півкільцями, не дуже товстими.
Обсмажую цибулю разом з салом, яке до того моменту вже має дати жирок.
Морква нарізаю тонкими кружечками. Якщо вам не хочеться возитися з різкою, просто натріть її на крупній тертці.
Потім морква відправляю на сковорідку до решти інгредієнтів. Пасерують до появи золотистого відтінку.
Тепер на сковороду викладаю курячу печінку.
Хвилин через п'ять після додавання печінки солю вміст сковороди.
Обсмажую до готовності. Після того, як печінка буде готова, даю їй охолонути.
Печінка і обсмажені овочі пропускаю через м'ясорубку з "ситечком", мають великі отвори.
Викладаю печінковий пюре в миску.
Туди ж, в посуду, додаю вершкове масло. Його, до речі, раджу дістати з холодильника заздалегідь, щоб воно могло розм'якнути при кімнатній температурі і було податливим.
Перемішую все до утворення однорідної маси. Масло спочатку можна порубати ножем, а потім пом'яти його руками. Можна використовувати блендер.
Потім беру харчову плівку і викладаю на неї отриману кашку.
Акуратно і рівномірно розподіляю паштет по плівці, щоб вийшов пласт товщиною 1, 5 см.
Другим шаром буде злегка размягшую вершкове масло - його теж рівномірно розмазую по всій площі квадрата.
В якості третьої шару викладаю посічену зелень (я вважаю за краще петрушку) і дрібно нарізаний болгарський перець (але, на мою думку, краще все-таки брати помидорку - вона ніжніше і м'якше). Все це можна злегка поперчити на свій розсуд.
Акуратно повертаю паштет рулетом, намагаючись, щоб пакет теж не закрутився, інакше потім в самому рулеті будуть шматки целофану. Забираю в холодильник застигати, як правило, з 5-6 годин.
Ну, ось мій паштет і готовий! Перед подачею на стіл нарізаю його скибочками, все блюдо прикрашаю. Смачного!