Паштет з качки
(покроковий рецепт з фото)
Побалуйте себе смачним домашнім паштетом з качки. Дуже смачні ласощі для святкового столу! апетитний паштет, запечений в духовці, з легким присмаком фісташок. Від нього складно відірватися.
Паштет з качки - традиційне французьке блюдо, яке має багато варіацій, по-різному готується в різних регіонах. Мені дуже сподобався варіант з запіканням паштету у власній шкірі. Щоб приготувати паштет з качки, знадобиться одна качка середнього розміру, вагою близько 2, 5 кілограма, а також трохи свинячого фаршу. Якщо качка сильно жирна, можете обійтися і без свинини.
- Качка - 2, 5 кілограма
- Коньяк або бренді - 0, 25 склянки
- Фарш свинячий - 0, 5 кілограма
- Цибуля - 0, 5 штуки
- Часник - 2-3 зубчиків
- Сіль - 2-3 чайних ложок
- Перець духмяний - 1-2 чайних ложок
- Спеції - За смаком
- Fistashki - 50 грам
Качку промийте і випатрати. Покладіть грудиною вниз, помасажуйте шкіру активно і акуратно зріжте її разом з м'ясом.
Виходить, що ми обрізали м'ясо з шкірою з кістки. Кістки (грудинку) потім ви можете використовувати для приготування бульйону або супу.
Потім зніміть шкіру з крил і ніжок, а також виріжте саму грудку (м'ясо). Якщо на шкірі залишиться трохи м'яса, це не страшно. Але вона не повинна порватися, будьте обережні.
Ображати м'ясо з ніжок, по можливості - з крил.
М'ясо з кісток подрібніть в фарш через м'ясорубку або в блендері. Можете його і самі порубати, тільки дуже дрібно. До речі, в цей фарш ви можете додати і серце качине, печінку (якщо качка домашня з усіма нутрощами попалася, а не вже повністю випотрошена).
Додайте до цієї маси фарш свинячий. Вбийте два яйця, дрібно порізаний і обсмажену цибулю, спеції і подрібнений часник.
Додайте до цієї маси фарш свинячий. Вбийте два яйця, дрібно порізаний і обсмажену цибулю, спеції і подрібнений часник.
Грудки порізати смужками. Залийте коньяком (або бренді), додайте спеції. Дайте грудях промаринуватися близько півгодини.
Потім маринад додайте у фарш і добре його перемішайте.
Потім маринад додайте у фарш і добре його перемішайте.
У форму, в якій будете випікати паштет, викладіть шкіру качину, стежте, щоб не було внизу порожніх місць з повітрям.
Потім викладіть шар фаршу, потім - грудки. Між ними кладіть фісташки щільно.
Потім викладіть шар фаршу, потім - грудки. Між ними кладіть фісташки щільно.
Зверху знову фарш, все утрамбувати і розрівняйте, покладіть три лаврових листки зверху.
Загорніть шкіру всередину, форму накрийте фольгою щільно. Візьміть глибоке деко або велику форму для випікання, налийте в неї води киплячій на пару пальців, поставте форму з майбутнім паштетом і відправте запікатися в розігріту до 175 З духовку на півтори години.
В ідеалі варто перевірити температуру всередині паштету з допомогою термометра: вона повинна бути близько 70 градусів.
Потім форму дістаньте з дека, накрийте дошкою і поставте гніт. При цьому фольгу не знімайте. Коли охолоне, відправте в холодильник на пару днів.
Потім можете опустити паштет в теплу воду, щоб легше було дістати його з форми, приберіть фольгу.
Потім форму дістаньте з дека, накрийте дошкою і поставте гніт. При цьому фольгу не знімайте. Коли охолоне, відправте в холодильник на пару днів.
Потім можете опустити паштет в теплу воду, щоб легше було дістати його з форми, приберіть фольгу.
Готовий паштет з качки поріжте порційно і подавайте до коньяку або бренді, прикрасьте зеленню. Смачного!