Пасха смачна
(покроковий рецепт з фото)
Випічка великодніх пасок - процес складний, вимагає особливої уваги, терпіння і бажання. Тільки дотримуючись усіх вимог, ви отримаєте хороший результат. Розповідаю, як приготувати паску смачну.
Смак великодніх пасок залежить від якості продуктів, тому вибирайте борошно тільки вищого сорту, не лінуйтеся просіяти її, а краще двічі. Можна додати в випічку ароматні спеції: корицю, ваніль, гвоздику та інші, а також сухофрукти, горіхи, мак і все що побажаєте.
- Молоко - 0, 5 склянки
- Цукор - 0, 5 склянки
- Вершкове масло - 8 Ст. Ложок
- Вода - 1/4 склянки
- Дріжджі сухі - 7 грам
- Борошно - 4 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Жовток - 2 штуки
- Кардамон - 2 чайних ложки
- Ваніль - 1, 5 чайних ложки(1 чайна ложка для тіста, 0, 5 для глазурі)
- Ізюм - 0, 5 склянки
- Цукати - 1/4 склянки
- Цукрова пудра - 225 грам
- Вершки - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
1
У сотейник додайте молоко, цукор, м'яке вершкове масло, щіпку солі і відправте на вогонь, нагрійте до розчинення всіх інгредієнтів і приберіть з вогню.
2
У теплій воді розчиніть активні дріжджі і перемішайте, залиште на 7 хвилин.
3
У миску просійте 3, 5 склянки борошна, в центрі зробіть невелику воронку і всередину вилийте дріжджі, молочно-масляну суміш, яйця, жовтки, спеції. Гарненько все перемішайте ложкою, додайте родзинки і цукати.
4
Викладіть тісто на стіл, присипаний борошном, замісіть еластичне тісто, додайте борошно, що залишилося. Перекладіть його назад в миску і накрийте рушником, залиште на 2 годину.
5
Тісто розімніть кулаками. Форми для випічки змастіть рослинною олією, заповніть половину тестом. Накрийте рушником і залиште на 60 хвилин.
6
Через годину відправте форми в розігрітий до 205 градусів духовку на 10 хвилин, потім зменшите температуру до 175 градусів і випікайте ще 35-40 хвилин.
7
Дістаньте готові паски і залиште на 20 хвилин для охолодження. Тим часом змішайте жирні вершки з цукровою пудрою і 0, 5 чайної ложки ванілі, збийте вінчиком.
8
Змастіть глазур'ю остиглі паски і прикрасьте їх за своїм бажанням. Залиште до застигання глазурі.