Рецепт Пасха смачна фото

Пасха смачна
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Тісто , Фрукти , Сухофрукти , Здобне дрожевое тісто , Ізюм
Вагітним і годуючим
На святковий стіл , Пасха
Випічка , Солодке
Кількість порцій: 6
Час приготування: 4 г. 40 хв.

Випічка великодніх пасок - процес складний, вимагає особливої ​​уваги, терпіння і бажання. Тільки дотримуючись усіх вимог, ви отримаєте хороший результат. Розповідаю, як приготувати паску смачну.

Опис приготування:

Смак великодніх пасок залежить від якості продуктів, тому вибирайте борошно тільки вищого сорту, не лінуйтеся просіяти її, а краще двічі. Можна додати в випічку ароматні спеції: корицю, ваніль, гвоздику та інші, а також сухофрукти, горіхи, мак і все що побажаєте.

  • Молоко - 0, 5 склянки
  • Цукор - 0, 5 склянки
  • Вершкове масло - 8 Ст. Ложок
  • Вода - 1/4 склянки
  • Дріжджі сухі - 7 грам
  • Борошно - 4 склянки
  • Яйця - 2 штуки
  • Жовток - 2 штуки
  • Кардамон - 2 чайних ложки
  • Ваніль - 1, 5 чайних ложки(1 чайна ложка для тіста, 0, 5 для глазурі)
  • Ізюм - 0, 5 склянки
  • Цукати - 1/4 склянки
  • Цукрова пудра - 225 грам
  • Вершки - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 щіпка
1
У сотейник додайте молоко, цукор, м'яке вершкове масло, щіпку солі і відправте на вогонь, нагрійте до розчинення всіх інгредієнтів і приберіть з вогню.
2
У теплій воді розчиніть активні дріжджі і перемішайте, залиште на 7 хвилин.
3
У миску просійте 3, 5 склянки борошна, в центрі зробіть невелику воронку і всередину вилийте дріжджі, молочно-масляну суміш, яйця, жовтки, спеції. Гарненько все перемішайте ложкою, додайте родзинки і цукати.
4
Викладіть тісто на стіл, присипаний борошном, замісіть еластичне тісто, додайте борошно, що залишилося. Перекладіть його назад в миску і накрийте рушником, залиште на 2 годину.
5
Тісто розімніть кулаками. Форми для випічки змастіть рослинною олією, заповніть половину тестом. Накрийте рушником і залиште на 60 хвилин.
6
Через годину відправте форми в розігрітий до 205 градусів духовку на 10 хвилин, потім зменшите температуру до 175 градусів і випікайте ще 35-40 хвилин.
7
Дістаньте готові паски і залиште на 20 хвилин для охолодження. Тим часом змішайте жирні вершки з цукровою пудрою і 0, 5 чайної ложки ванілі, збийте вінчиком.
8
Змастіть глазур'ю остиглі паски і прикрасьте їх за своїм бажанням. Залиште до застигання глазурі.

Схожі рецепти