Палтус смажений
(покроковий рецепт з фото)
Палтус смажений - вдале рішення для приготування смачного і досить дієтичного обіду або вечері. Палтус символізує собою блюдо не тільки смачне, але і дуже-дуже корисне!
Палтус - риба, дуже багата різними корисними властивостями і речовинами. М'ясо палтуса дуже ніжне і смачне, тому не вимагає до себе особливої уваги, готувати його легко. Палтус смажений по даним рецептом виходить смачненьким, з апетитною скоринкою. Подавати його смачно з картопляним пюре або рисом. Отже, розповідаю як смажити палтус - Мот Ради, кулінари!
- Палтус - 1 штука(500 г)
- Сіль - - За смаком
- Панірувальні сухарі - - За смаком
- Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
- Овочі - - За смаком (на гарнір)
Рибу добре промиємо, відріжемо їй голову, знімаємо з шкіри луску.
За допомогою ножиць відрізаємо плавники.
Нарізаємо на стеки товщиною в 3-4 см.
Рибку солимо, перчимо приправляємо до смаку, обвалюють у панірувальних сухарях і відправляємо обсмажувати в сковорідку на рослинній олії.
Рибку обсмажуємо з двох сторін. Так як м'ясо у палтуса дуже ніжне, робити це треба якомога акуратніше, щоб шматочок не розвалився. Обсмажуємо до готовності близько 15-20 хвилин на середньому вогні.
Рибу подаємо в гарячому вигляді з овочами і свіжою зеленню. Смачного!