Пахлава з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Ця східна солодкість, мабуть, найпопулярніша і найулюбленіша серед нашого населення. Але нам не обов'язково далеко їхати, щоб її спробувати, адже пахлаву з легкістю можна приготувати вдома.
Існує безліч способів приготування цієї чудової солодощі, але я сьогодні хочу поділитися з вами, на мій погляд, найвдалішим рецептом приготування пахлави з листкового тіста. Повірте, тут дійсно немає нічого складного, а, беручи до уваги той факт, що листкове тісто вільно можна придбати в будь-якому магазині, то процес стає простіше нікуди. І вже через 40 хвилин на вашому столі буде стояти чудова ароматна пахлава, яка обов'язково всім сподобається. Тому ви легко зможете влаштувати собі і своїм близьким маленьке свято, ознайомившись з моїм простим рецептом пахлави з листкового тіста.
- Готове листкове тісто - 1 кілограм(2 пачки )
- Горіхи волоські - 1, 5 склянки (можна використовувати так само мигдаль)
- Цукор - 1 Склянка
- Яйця - 2 штуки
- Вершкове масло - 100 грам
- Вода - 35 мілілітрів
- Мед - 2 Ст. Ложки
Оскільки тісто у нас вже готове, то ми починаємо з приготування так сказати начинки. Насамперед, нам необхідно подрібнити горіхи за допомогою блендера (не забудьте залишити пару штучок для прикраси). Далі ми збиваємо яєчні білки разом з цукром в густу піну, і акуратно перемішуємо їх з подрібненими горіхами.
Далі ми встеляли форму для запікання пластиною листкового тіста так, щоб залишалися бортики по всім сторонам. Тепер цей шар необхідно змастити попередньо розтопленим вершковим маслом.
Потім ми викладаємо шар з горіхово-білково-цукрової маси, розподіляємо її рівномірно по всьому периметру.
Накриваємо все це черговий пластиною з листкового тіста.
Тепер знову змащуємо пластину маслом і викладаємо суміш горіхів і білків.
Далі йде останній шар тіста, накриваємо їм форму і загортаємо краю першого шару. Тепер необхідно змастити верхній шар жовтком і розрізати пахлаву на ромби, зверху кожного ромба кладемо волоський горіх. Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо протягом 15-20 хвилин.
Після закінчення часу пахлаву необхідно дістати їх духовки і просочити залишками вершкового масла. Ставимо її ще на 10 хвилин в духовку.
Поки наша пахлава готується, ми змішуємо мед з водою. Коли 10 хвилин закінчаться, виймаємо пахлаву і просочуємо її приготовленої медової сумішшю, і ще на 10 хвилин відправляємо в духовку. Ось тепер все, пахлава зроблено, і ми може зняти пробу. Приємного всім апетиту!