Рецепт Пахлава з листкового тіста фото

Пахлава з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Турецька кухня
Тісто , Листкове тісто
Вегетаріанське харчування
На вечерю , На полуденок , Для дітей , На святковий стіл , Романтична вечеря
Випічка , Десерти , Пехлеві
Кількість порцій: 20
Час приготування: 40 хв.

Ця східна солодкість, мабуть, найпопулярніша і найулюбленіша серед нашого населення. Але нам не обов'язково далеко їхати, щоб її спробувати, адже пахлаву з легкістю можна приготувати вдома.

Опис приготування:

Існує безліч способів приготування цієї чудової солодощі, але я сьогодні хочу поділитися з вами, на мій погляд, найвдалішим рецептом приготування пахлави з листкового тіста. Повірте, тут дійсно немає нічого складного, а, беручи до уваги той факт, що листкове тісто вільно можна придбати в будь-якому магазині, то процес стає простіше нікуди. І вже через 40 хвилин на вашому столі буде стояти чудова ароматна пахлава, яка обов'язково всім сподобається. Тому ви легко зможете влаштувати собі і своїм близьким маленьке свято, ознайомившись з моїм простим рецептом пахлави з листкового тіста.

  • Готове листкове тісто - 1 кілограм(2 пачки )
  • Горіхи волоські - 1, 5 склянки (можна використовувати так само мигдаль)
  • Цукор - 1 Склянка
  • Яйця - 2 штуки
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Вода - 35 мілілітрів
  • Мед - 2 Ст. Ложки
пахлава з листкового тіста - фото крок 1
Оскільки тісто у нас вже готове, то ми починаємо з приготування так сказати начинки. Насамперед, нам необхідно подрібнити горіхи за допомогою блендера (не забудьте залишити пару штучок для прикраси). Далі ми збиваємо яєчні білки разом з цукром в густу піну, і акуратно перемішуємо їх з подрібненими горіхами.
пахлава з листкового тіста - фото крок 2
Далі ми встеляли форму для запікання пластиною листкового тіста так, щоб залишалися бортики по всім сторонам. Тепер цей шар необхідно змастити попередньо розтопленим вершковим маслом.
пахлава з листкового тіста - фото крок 3
Потім ми викладаємо шар з горіхово-білково-цукрової маси, розподіляємо її рівномірно по всьому периметру.
пахлава з листкового тіста - фото крок 4
Накриваємо все це черговий пластиною з листкового тіста.
пахлава з листкового тіста - фото крок 5
Тепер знову змащуємо пластину маслом і викладаємо суміш горіхів і білків.
пахлава з листкового тіста - фото крок 6
Далі йде останній шар тіста, накриваємо їм форму і загортаємо краю першого шару. Тепер необхідно змастити верхній шар жовтком і розрізати пахлаву на ромби, зверху кожного ромба кладемо волоський горіх. Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо протягом 15-20 хвилин.
пахлава з листкового тіста - фото крок 7
Після закінчення часу пахлаву необхідно дістати їх духовки і просочити залишками вершкового масла. Ставимо її ще на 10 хвилин в духовку.
пахлава з листкового тіста - фото крок 8
Поки наша пахлава готується, ми змішуємо мед з водою. Коли 10 хвилин закінчаться, виймаємо пахлаву і просочуємо її приготовленої медової сумішшю, і ще на 10 хвилин відправляємо в духовку. Ось тепер все, пахлава зроблено, і ми може зняти пробу. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти