Рецепт Овочевий плов фото

Овочевий плов
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи, Мал
Пісні страви, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Плов

Рецепт приготування овочевого плову з рису, ріпчастої цибулі, морква, помідорів, болгарського перцю і зелені.

Овочевий плов - чудове блюдо для поста. Його можна подавати як самостійне блюдо або як гарнір

Приготування:

Перебрати і промити рис. Викласти рис в каструлю з товстим дном. Посолити і поставити на вогонь. Нагрівати, поки рис не просушити і рідина не випарується, постійно помішуючи. Рис повинен збільшитися в обсязі. Додати в каструлю 3, 5 склянки окропу, накрити кришкою і варити до готовності на повільному вогні без помішування. Подрібнити цибулю, нашаткувати моркву, нарізати помідори і болгарський перець. Розігріти рослинне масло в сковороді. Додати нарізані овочі і обсмажити до м'якості. Додати зварений рис, перемішати, накрити кришкою і тушкувати приблизно 5 хвилин. Готовий плов посипати подрібнений зеленню і додати трохи подрібненого часнику. Дати трохи постояти і подавати.


  • Рису - 2 склянки
  • Цибулина - 1 штука
  • Морква - 2 штуки
  • Помідора - 2 штуки
  • Болгарський перець - 1 штука
  • Зелень - За смаком
  • Часник - За смаком
  • Масло рослинне - За смаком
  • Сіль - За смаком
Овочевий плов - чудове блюдо для поста. Його можна подавати як самостійне блюдо або як гарнір

Приготування:

Перебрати і промити рис. Викласти рис в каструлю з товстим дном. Посолити і поставити на вогонь. Нагрівати, поки рис не просушити і рідина не випарується, постійно помішуючи. Рис повинен збільшитися в обсязі. Додати в каструлю 3, 5 склянки окропу, накрити кришкою і варити до готовності на повільному вогні без помішування. Подрібнити цибулю, нашаткувати моркву, нарізати помідори і болгарський перець. Розігріти рослинне масло в сковороді. Додати нарізані овочі і обсмажити до м'якості. Додати зварений рис, перемішати, накрити кришкою і тушкувати приблизно 5 хвилин. Готовий плов посипати подрібнений зеленню і додати трохи подрібненого часнику. Дати трохи постояти і подавати.

Схожі рецепти