Овочевий плов
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування овочевого плову з рису, ріпчастої цибулі, морква, помідорів, болгарського перцю і зелені.
Овочевий плов - чудове блюдо для поста. Його можна подавати як самостійне блюдо або як гарнір
Приготування:
Перебрати і промити рис. Викласти рис в каструлю з товстим дном. Посолити і поставити на вогонь. Нагрівати, поки рис не просушити і рідина не випарується, постійно помішуючи. Рис повинен збільшитися в обсязі. Додати в каструлю 3, 5 склянки окропу, накрити кришкою і варити до готовності на повільному вогні без помішування. Подрібнити цибулю, нашаткувати моркву, нарізати помідори і болгарський перець. Розігріти рослинне масло в сковороді. Додати нарізані овочі і обсмажити до м'якості. Додати зварений рис, перемішати, накрити кришкою і тушкувати приблизно 5 хвилин. Готовий плов посипати подрібнений зеленню і додати трохи подрібненого часнику. Дати трохи постояти і подавати.
- Рису - 2 склянки
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 2 штуки
- Помідора - 2 штуки
- Болгарський перець - 1 штука
- Зелень - За смаком
- Часник - За смаком
- Масло рослинне - За смаком
- Сіль - За смаком
Приготування:
Перебрати і промити рис. Викласти рис в каструлю з товстим дном. Посолити і поставити на вогонь. Нагрівати, поки рис не просушити і рідина не випарується, постійно помішуючи. Рис повинен збільшитися в обсязі. Додати в каструлю 3, 5 склянки окропу, накрити кришкою і варити до готовності на повільному вогні без помішування. Подрібнити цибулю, нашаткувати моркву, нарізати помідори і болгарський перець. Розігріти рослинне масло в сковороді. Додати нарізані овочі і обсмажити до м'якості. Додати зварений рис, перемішати, накрити кришкою і тушкувати приблизно 5 хвилин. Готовий плов посипати подрібнений зеленню і додати трохи подрібненого часнику. Дати трохи постояти і подавати.