Овочеве рагу з ковбасою
(покроковий рецепт з фото)
Іноді хороша ковбаса може замінити відсутність м'яса або птиці в страві. Але тут потрібно з розумом підійти до вибору самого рецепта, щоб все виглядало гармонійно. Саме так і вийшло у мене.
І тепер я можу поділитися з вами ідеєю, як приготувати овочеве рагу з ковбасою. Воно виходить досить гострим, тому діткам його є не раджу. А, ось, моєму чоловікові сподобалося дуже. Тим більше, що страва дуже ситна, адже в ньому ще є боби. Також можна подати смажене м'ясо до цього рагу.
- Оливкова олія"extra virgin" - 1 Ст. Ложка
- Ковбаса копчена - 170 грам
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Орегано - 1 Чайна ложка (сухий)
- Перець чилі - 0, 5 чайних ложки (сухий)
- Шпинат - 140 грам
- Боби білі - 420 грам (консервовані)
- Помідор - 800 грам
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Пармезан - За смаком
Розігрійте масло в глибокій сковороді або сотейнику. Ковбасу наріжте і обсмажте в олії протягом 4-5 хвилин, перевертаючи.
До ковбасі додайте подрібнений часник і цибулю. Смажте, помішуючи, 3 хвилини.
Потім додайте в сковороду паприку, томатну пасту і орегано. Перемішайте і готуйте ще 3 хвилини.
Помийте, обсушити і нарвіть шпинат. Додайте його на вогонь. Перемішайте. Смажте 3 хвилини.
Дрібно наріжте помідори. Додайте їх разом з бобами і бульйоном до решти інгредієнтів. Доведіть до кипіння блюдо. Потім зменшіть вогонь і готуйте 15 хвилин.
В кінці рагу посоліть і поперчіть за смаком. До готового блюда можна додати пармезан. Смачного!