Овочеве каррі по-простому
(покроковий рецепт з фото)
Незважаючи на відсутність м'яса, це овочеве каррі виходить досить ситним. Це просте по суті, але дуже смачне за фактом страва індійської кухні. А вся справа в правильному поєднанні східних спецій.
Перед вами докладний рецепт, як приготувати овочеве каррі по-простому. Це ще одне смачне і ситне блюдо з індійської кухні для вегетаріанців. Два види гороху надають каррі ситність, а кумін і кокосове молоко - особливу пікантність. Приємних вам клопоту на кухні!
- Картопля - 1 кілограм
- Каррі - 1 Чайна ложка
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 4 зубчики
- Помідори - 200 мілілітрів (у власному соку)
- Горошок зелений - 100 грам
- Гайка - 100 грам (консервований)
- Перець чорний мелений - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Імбир мелений - 1 Чайна ложка (або 2 см очищеного кореня)
- Кокосове молоко - 100 мілілітрів
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Кмин (зіра) - 1 Чайна ложка
Якщо у вас немає консервованого нуту, то сухий горох заздалегідь замочіть в холодній воді на 40 хвилин і відваріть в мультиварці у великій кількості води до готовності (протягом 40 хвилин) в режимі "крупа" . Картопля помийте і відваріть в мундирах протягом 20-25 хвилин. Цибулю і часник очистіть, подрібніть.
Розігрійте оливкову олію в глибокій сковороді або сотейнику, обсмажте подрібнену цибулю і часник протягом 2-ух хвилин. Додайте спеції, перемішайте.
З консервованих помідорів зніміть шкірку, додайте їх на сковороду, перемішайте, тушкуйте протягом 5 хвилин.
Додайте два види гороху, тушкуйте протягом 3-ох хвилин. Влийте кокосове молоко, перемішайте.
Відварну картоплю очистіть, наріжте середніми кубиками, додайте в сковороду, сіль за смаком, перемішайте, прогрійте протягом хвилини.
Посипати подрібненою зеленню. Смачного!