Осетинський сир в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Ніжний, апетитний і дуже смачний - все це простий рецепт осетинського сиру в домашніх умовах, який стане відмінним варіантом для сніданку або закуски на святковий стіл.
Цей класичний рецепт осетинського сиру в домашніх умовах можна доповнити чим завгодно - від сушених трав до пряних і гострих спецій. Він може стати відмінним інгредієнтом салату або подаватися в якості закуски. Це натуральний корисний продукт для всієї родини.
- Молоко - 4 L
- Сичужний фермент - 1 штука
- Натуральний йогурт - 50 мілілітрів
- Сіль - 1 За смаком
- Трави - 1 щіпка (по бажанню)
1. Приготування будь-якого сиру починається з нагрівання молока і цей простий рецепт осетинського сиру в домашніх умовах не виняток. Температура молока не повинна перевищувати 30-32 градусів.
2. У тепле молоко ввести йогурт в якості закваски. Акуратно перемішати і залишити на 25-30 хвилин. Можна використовувати також кефір, кисле молоко або сметану.
3. Тим часом в невеликій кількості води розчинити фермент.
4. Додати його в молоко і ще раз як слід перемішати.
5. Перелити масу в контейнер, накрити кришкою і залишити в теплому місці. Залежно від якості молока і ферменту, освіту сирного згустку може зайняти від 60 до 120 хвилин.
6. Коли маса затвердіє її потрібно акуратно нарізати невеликими квадратами.
7. Залишити на 10-15 хвилин, щоб відокремилася сироватка.
8. Акуратно за допомогою шумівки перекласти сирні шматочки в друшляк або на марлю.
9. Коли сироватка стекла, сир потрібно трохи утрамбувати руками і залишити на 2-3 годину. Через час перевернути.
10. Сир потрібно підсолити за смаком і можна відправити в холодильник (не забути підставити піддон), щоб сир ущільнився і підсох.
11. Як зробити осетинський сир в домашніх умовах ще цікавіше? Можна додати трохи прованських трав або ароматних спецій, наприклад. Це додасть сиру особливу пікантність.