Рецепт Осетинський сир в домашніх умовах фото

Осетинський сир в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Осетинська кухня
Молочні продукти
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Кількість порцій: 1
Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.

Ніжний, апетитний і дуже смачний - все це простий рецепт осетинського сиру в домашніх умовах, який стане відмінним варіантом для сніданку або закуски на святковий стіл.

Опис приготування:

Цей класичний рецепт осетинського сиру в домашніх умовах можна доповнити чим завгодно - від сушених трав до пряних і гострих спецій. Він може стати відмінним інгредієнтом салату або подаватися в якості закуски. Це натуральний корисний продукт для всієї родини.

  • Молоко - 4 L
  • Сичужний фермент - 1 штука
  • Натуральний йогурт - 50 мілілітрів
  • Сіль - 1 За смаком
  • Трави - 1 щіпка (по бажанню)
осетинський сир в домашніх умовах - фото крок 1
1. Приготування будь-якого сиру починається з нагрівання молока і цей простий рецепт осетинського сиру в домашніх умовах не виняток. Температура молока не повинна перевищувати 30-32 градусів.
осетинський сир в домашніх умовах - фото крок 2
2. У тепле молоко ввести йогурт в якості закваски. Акуратно перемішати і залишити на 25-30 хвилин. Можна використовувати також кефір, кисле молоко або сметану.
осетинський сир в домашніх умовах - фото крок 3
3. Тим часом в невеликій кількості води розчинити фермент.
осетинський сир в домашніх умовах - фото крок 4
4. Додати його в молоко і ще раз як слід перемішати.
осетинський сир в домашніх умовах - фото крок 5
5. Перелити масу в контейнер, накрити кришкою і залишити в теплому місці. Залежно від якості молока і ферменту, освіту сирного згустку може зайняти від 60 до 120 хвилин.
осетинський сир в домашніх умовах - фото крок 6
6. Коли маса затвердіє її потрібно акуратно нарізати невеликими квадратами.
осетинський сир в домашніх умовах - фото крок 7
7. Залишити на 10-15 хвилин, щоб відокремилася сироватка.
осетинський сир в домашніх умовах - фото крок 8
8. Акуратно за допомогою шумівки перекласти сирні шматочки в друшляк або на марлю.
осетинський сир в домашніх умовах - фото крок 9
9. Коли сироватка стекла, сир потрібно трохи утрамбувати руками і залишити на 2-3 годину. Через час перевернути.
осетинський сир в домашніх умовах - фото крок 10
10. Сир потрібно підсолити за смаком і можна відправити в холодильник (не забути підставити піддон), щоб сир ущільнився і підсох.
осетинський сир в домашніх умовах - фото крок 11
11. Як зробити осетинський сир в домашніх умовах ще цікавіше? Можна додати трохи прованських трав або ароматних спецій, наприклад. Це додасть сиру особливу пікантність.

Схожі рецепти