Оселедець в маринаді
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 2 дн. 1 г. 0 хв.
Іноді дуже хочеться оселедця. Особливо люблю її з картоплею в мундирі, з зеленою цибулькою і шматочком чорного хліба. Розповім, як приготувати оселедець в маринаді, яку роблю самостійно.
Опис приготування:
Купувати готову оселедець в магазині не ризикую, адже цінник і склад не вселяють мені особливої довіри. Інша справа - це купити свіжу і зробити все самій. Приготування не займає багато часу, залишається лише чекати, коли рибка буде готова. А це найскладніше, повірте
- Оселедець - 1 штука
- Вода - 1 літр
- Сіль - 4 Ст. Ложки
- Перець горошком - 10 штук
- Koriandr - 1 щіпка
- Лавровий лист - 3 штуки
- Гірчиця в зернах - 10-15 штук
- Гострий перець - 1 штука
1. Відміряйте 1 літр води і закип'ятіть її, потім перелийте в каструлю. Додаєте всі спеції і відправляєте каструлю на вогонь, доводите до кипіння і зменшуємо вогонь, потрібно щоб розсіл повільно кипів.
2. У оселедця відріжте голову. Молочко і ікру (яка може бути всередині) не виймати, берете ложку і засовує її всередину по хребту, вичищаєте таким чином плівку і кишки, черево не розрізаний.
3. Рибку ретельно вимийте всередині і зовні, потім гарненько просушіть серветками. Покладіть її в посуд, де будете маринувати.
4. Маринад забираєте з вогню і повністю остуджуєте, заливати рибу потрібно тільки холодним маринадом. Заливаєте їм рибу, закриваєте контейнер щільно кришкою і відправляєте в холодильник на 2 дня.
5. Через 48 годин дістаєте рибу і викладаєте на тарілку, витираєте серветками, маринад більше не знадобиться. Змастіть рибу оливковою олією, так у неї буде апетитний вигляд.
6. Нарізуєте рибку для подачі або шматочками, або вирізаєте тільки філе. Смачного!