Рецепт Оселедець в маринаді фото

Оселедець в маринаді
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Оселедець
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 2 дн. 1 г. 0 хв.

Іноді дуже хочеться оселедця. Особливо люблю її з картоплею в мундирі, з зеленою цибулькою і шматочком чорного хліба. Розповім, як приготувати оселедець в маринаді, яку роблю самостійно.

Опис приготування:

Купувати готову оселедець в магазині не ризикую, адже цінник і склад не вселяють мені особливої ​​довіри. Інша справа - це купити свіжу і зробити все самій. Приготування не займає багато часу, залишається лише чекати, коли рибка буде готова. А це найскладніше, повірте

  • Оселедець - 1 штука
  • Вода - 1 літр
  • Сіль - 4 Ст. Ложки
  • Перець горошком - 10 штук
  • Koriandr - 1 щіпка
  • Лавровий лист - 3 штуки
  • Гірчиця в зернах - 10-15 штук
  • Гострий перець - 1 штука
оселедець в маринаді - фото крок 1
1. Відміряйте 1 літр води і закип'ятіть її, потім перелийте в каструлю. Додаєте всі спеції і відправляєте каструлю на вогонь, доводите до кипіння і зменшуємо вогонь, потрібно щоб розсіл повільно кипів.
оселедець в маринаді - фото крок 2
2. У оселедця відріжте голову. Молочко і ікру (яка може бути всередині) не виймати, берете ложку і засовує її всередину по хребту, вичищаєте таким чином плівку і кишки, черево не розрізаний.
оселедець в маринаді - фото крок 3
3. Рибку ретельно вимийте всередині і зовні, потім гарненько просушіть серветками. Покладіть її в посуд, де будете маринувати.
оселедець в маринаді - фото крок 4
4. Маринад забираєте з вогню і повністю остуджуєте, заливати рибу потрібно тільки холодним маринадом. Заливаєте їм рибу, закриваєте контейнер щільно кришкою і відправляєте в холодильник на 2 дня.
оселедець в маринаді - фото крок 5
5. Через 48 годин дістаєте рибу і викладаєте на тарілку, витираєте серветками, маринад більше не знадобиться. Змастіть рибу оливковою олією, так у неї буде апетитний вигляд.
оселедець в маринаді - фото крок 6
6. Нарізуєте рибку для подачі або шматочками, або вирізаєте тільки філе. Смачного!

Схожі рецепти