Оселедчик під горілочку
(покроковий рецепт з фото)
Чудова закуска, класика, яка завжди актуальна Навчу вас, як приготувати оселедець під горілочку з мінімумом турбот. Чудовий варіант для тих, хто не довіряє магазинної рибку. Запам'ятовуйте!
Відразу хочу сказати, що якщо ви соліть рибку запас, то її необхідно зберігати в морозилці. Це, до речі, дуже зручно, так як на весь процес соління піде 5-6 днів. Ніяких додаткових спецій не потрібно, все це можна додати вже перед подачею риби до столу.
- Вода - 1 літр
- Сіль - 170 грам
- Оселедець - За смаком
1. Кількість риби вибирати вам, в залежності від ваших потреб. Правило одне - розсіл повинен повністю покривати рибу і в ньому вона повинна відчувати себе вільно.
2. Підготуйте відповідну ємність для засолювання. Налийте туди воду і всипте сіль. Ретельно перемішайте до повного розчинення. Кількість розсолу можна збільшувати, дотримуючись пропорції. Викладіть в контейнер рибку.
3. Зверху встановіть невеликий вантаж і приберіть контейнер в холодильник на 5-6 днів. Кожен день було б непогано відкривати і акуратно перемішувати рибку в розсолі.
4. Ось така апетитна оселедець під горілочку в домашніх умовах.