Оселедчик домашня
(покроковий рецепт з фото)
Ви любите оселедець? Приготуйте її самі, щоб отримати саме той смак і солоність, яку ви хочете.
Кількість порцій: 12
- Оселедець - 5 штук
- Сіль - 100 грам
- Лавровий лист - 5-6 штук
1. Потрібно купити п'ять свіжих морожених оселедців. Якраз стільки поміститься в 3-х літрову банку. Тепер їх треба розморозити і промити в холодній воді.
2. Поки селедочка чекає, приготуємо розсіл. Закип'ятити два літри води. Покласти туди 6 лаврових листочків, перець горошок і сіль.
3. Вимити 3-х літрову банку і укласти туди оселедець головами вниз. Залити рибу маринадом і поставити в холодне місце дня на два.
4. Через два дні наша оселедець готова. Дістаньте її, обробити і розріжте на шматочки. Скласти її на спеціальну тарілочку. Рясно полити олією і посипати рубаною зеленню. Смакота! У цій Оселедчик можна відварити картопельку в мундирі. Розріжте картоплю навпіл. Полийте її маслом, прикрасьте зеленню. Картоплю з оселедцем можна поїсти з превеликим задоволенням. А які страви можна приготувати з власної оселедця. Різні салати, forşmak. І вечеря з близькими вийде на славу, і гостей порадувати оселедчиком.