Оригінальний кекс з корицею і гарбузом
(покроковий рецепт з фото)
Цей кекс відрізняється від звичних, для нього використовують сирий гарбуз замість гарбузового пюре. Його консистенція грубіша і рифлена. Рекомендую, як приготувати оригінальний кекс з корицею і гарбузом.
Крім сирого гарбуза використовую 2 структури тесту: рідке і крихту, яку укладають шарами. Якщо у вас немає гарбуза, замініть її кабачками або морквою. Готовий кекс трохи остудіть перед подачею, а є його можна теплим або остиглим, як вам більше подобається. Подавайте його з чаєм, кави або молоком.
- Борошно - 2 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Розпушувач - 1/4 чайних ложки
- Обкладинка - 3 чайних ложки
- Цукор білий - 0, 5 склянки
- Коричневий цукор - 1 Склянка
- Рослинна олія - 0, 5 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Гарбуз сира терта - 1 Склянка
- Ваніль - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
1. Змішайте 1, 5 склянки борошна, 0, 5 склянки звичайного цукру, соду, розпушувач, 1, 5 чайних ложки кориці, 0, 5 чайних ложки солі.
2. В іншу миску додайте 0, 5 склянки коричневого цукру, рослинна олія, яйця, терту сиру гарбуз, ваніль.
3. У чашу комбайна додайте залишився коричневий цукор, борошно, що залишилося, 0, 5 чайних ложки солі, що залишилася корицю, вершкове масло. Змішайте всі до утворення грубої крихти.
4. До рідких інгредієнтів в мисці додайте сухі, але не з чаші комбайна, і вони, що змішували на першому кроці, перемішайте.
5. Форму для запікання змастіть вершковим маслом, вилийте половину тесту, потім додайте половину сухої крихти з блендера.
6. Вилийте тісто і додайте решту крихту, використовуйте паличку і трохи перемішайте тісто.
7. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 55-60 хвилин, потім дістаньте форму і залиште на 5 хвилин.
8. Через 5 хвилин виберіть кекс з форми і подавайте до столу або остудіть повністю і тоді насолоджуйтеся.