Булочки з гарбузом і корицею
(покроковий рецепт з фото)
Булочки з гарбузом і корицею нагадують знайомі всім плюшки, вони такі ж повітряні, солодкі й ароматні. Основними інгредієнтами цих булочок є гарбуз і кориця, вони надають особливого смаку.
Завдяки гарбузі булочки, приготовані за цим рецептом, виходять не тільки дуже ніжними, але і шалено ароматними. Так як кориця ідеально поєднується з гарбузом, рекомендую додати її більше, вона також робить булочки більш апетитними. Раджу вам додати мелену гвоздику і імбир для більш насиченого аромату. Для того, щоб булочки вийшли рівними на краях, розріжте рулет за допомогою нитки. Також замість глазурі можете використовувати джем або густий сироп. Тут я розповім, як приготувати булочки з гарбузом і корицею. Дивіться уважно і повторюйте кроки, тоді все вийде.
- Борошно - 500 грам
- Пюре з печеного гарбуза - 250 грам
- Вершкове масло - 100 грам(60 г в тісто, 40 г в начинку)
- Цукор - 120 грам (по половині в тісто і в начинку)
- Молоко - 60 грам
- Дріжджі пресовані - 15 грам
- Сіль - 2 грами
- Гвоздика мелена - 1 грам
- Імбир мелений - 1 грам
- Кориця мелена - 8 грам(3 г в тісто, 5 г в начинку)
- Цукрова пудра - 100 грам
- Лимонний сік - 15-20 грам
- Горіхи волоські - 30-40 грам
- Яйце куряче велике - 1 штука
1. Пресовані дріжджі змішайте з теплим молоком і ложкою цукру, залиште на 20 хвилин, щоб зверху утворилася пінна шапка. Масло кімнатної температури збийте з цукром міксером.
2. Додайте яйця кімнатної температури, пюре із запеченої гарбуза, сіль, мелену корицю, імбир і гвоздику. Змішайте до однорідного стану. З'єднайте з активованими дріжджами.
3. Поступово додайте просіяне борошно і замісити м'яке тісто протягом 10 хвилин. Накрийте миску плівкою і залиште в теплому місці, щоб тісто збільшилася вдвічі. На посипаній борошном дошці сформуйте з тіста прямокутник.
4. Складіть його втричі, потім знову втричі і накрийте мискою на 20 хвилин. Розкачайте тісто в прямокутник розміром 30х45 см. Зверху змастіть м'яким вершковим маслом і посипте цукром з корицею. Сформуйте рулет.
5. Розріжте рулет за допомогою нитки на 12 однакових частин. Викладіть у форму, застелену папером для випічки, накрийте харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 40 хвилин.
6. Випікайте в розігрітій до 190 градусів духовці 20-25 хвилин до золотистого кольору. Перенесіть булочки на дошку. Для глазурі змішайте частинами просіяне цукрову пудру і лимонний сік.
7. Нанесіть глазур на остиглі булочки і посипте рубаними горіхами. Смачного!