Рецепт Булочки з гарбузом і корицею фото

Булочки з гарбузом і корицею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Борошно , Овочі , Молочні продукти , Вершкове масло , Гарбуз
На полуденок , Для дітей , Десерт , Полудень
Випічка , Солодке , Булочки
Кількість порцій: 7-9
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Булочки з гарбузом і корицею нагадують знайомі всім плюшки, вони такі ж повітряні, солодкі й ароматні. Основними інгредієнтами цих булочок є гарбуз і кориця, вони надають особливого смаку.

Опис приготування:

Завдяки гарбузі булочки, приготовані за цим рецептом, виходять не тільки дуже ніжними, але і шалено ароматними. Так як кориця ідеально поєднується з гарбузом, рекомендую додати її більше, вона також робить булочки більш апетитними. Раджу вам додати мелену гвоздику і імбир для більш насиченого аромату. Для того, щоб булочки вийшли рівними на краях, розріжте рулет за допомогою нитки. Також замість глазурі можете використовувати джем або густий сироп. Тут я розповім, як приготувати булочки з гарбузом і корицею. Дивіться уважно і повторюйте кроки, тоді все вийде.

  • Борошно - 500 грам
  • Пюре з печеного гарбуза - 250 грам
  • Вершкове масло - 100 грам(60 г в тісто, 40 г в начинку)
  • Цукор - 120 грам (по половині в тісто і в начинку)
  • Молоко - 60 грам
  • Дріжджі пресовані - 15 грам
  • Сіль - 2 грами
  • Гвоздика мелена - 1 грам
  • Імбир мелений - 1 грам
  • Кориця мелена - 8 грам(3 г в тісто, 5 г в начинку)
  • Цукрова пудра - 100 грам
  • Лимонний сік - 15-20 грам
  • Горіхи волоські - 30-40 грам
  • Яйце куряче велике - 1 штука
булочки з гарбузом і корицею - фото крок 1
1. Пресовані дріжджі змішайте з теплим молоком і ложкою цукру, залиште на 20 хвилин, щоб зверху утворилася пінна шапка. Масло кімнатної температури збийте з цукром міксером.
булочки з гарбузом і корицею - фото крок 2
2. Додайте яйця кімнатної температури, пюре із запеченої гарбуза, сіль, мелену корицю, імбир і гвоздику. Змішайте до однорідного стану. З'єднайте з активованими дріжджами.
булочки з гарбузом і корицею - фото крок 3
3. Поступово додайте просіяне борошно і замісити м'яке тісто протягом 10 хвилин. Накрийте миску плівкою і залиште в теплому місці, щоб тісто збільшилася вдвічі. На посипаній борошном дошці сформуйте з тіста прямокутник.
булочки з гарбузом і корицею - фото крок 4
4. Складіть його втричі, потім знову втричі і накрийте мискою на 20 хвилин. Розкачайте тісто в прямокутник розміром 30х45 см. Зверху змастіть м'яким вершковим маслом і посипте цукром з корицею. Сформуйте рулет.
булочки з гарбузом і корицею - фото крок 5
5. Розріжте рулет за допомогою нитки на 12 однакових частин. Викладіть у форму, застелену папером для випічки, накрийте харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 40 хвилин.
булочки з гарбузом і корицею - фото крок 6
6. Випікайте в розігрітій до 190 градусів духовці 20-25 хвилин до золотистого кольору. Перенесіть булочки на дошку. Для глазурі змішайте частинами просіяне цукрову пудру і лимонний сік.
булочки з гарбузом і корицею - фото крок 7
7. Нанесіть глазур на остиглі булочки і посипте рубаними горіхами. Смачного!

Схожі рецепти