Orama казахською мовою
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва присутня в кулінарії практично всіх народів Середньої Азії і кожен претендує на авторство. У всіх називають його по-різному: xunon, ханум, жовтий нан, юраза, булочок.
Orama казахською мовою - це прекрасне блюдо для всієї родини. Воно неймовірно смачне, ситне і дуже ароматне. Я розповім вам, як приготувати Орам по-казахському. Спробуйте неодмінно і ви оціните всю красу казахської кухні і полюбите її.
- Баклажан - 1 штука
- Баранина - 600 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Капуста - 0.5 штуки
- Картопля - 2 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Кріп - 1 пучок
- Куряче яйце - 1 штука
- Борошно - 700 грам
- Вода - 1 Склянка
- Сіль - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
М'ясо перейдіть на м'ясорубці.
Отриманий фарш злегка посоліть.
Приготуйте тісто. Вбийте яйце, додайте дрібку солі, воду. Поступово додавайте борошно.
Замісити тісто.
Загорніть тісто в харчову плівку, дайте йому відпочити.
Баклажан наріжте соломкою, капусту нашаткуйте. Картопля, моркву натріть на крупній тертці. Лук наріжте чверть кільцями.
Додайте всі овочі в фарш.
Злегка посолити, добре перемішайте.
Додайте дрібно нарізану зелень.
Тісто викладіть на стіл посипаний борошном.
Розкачайте тісто в великий і тонкий пласт.
Викладіть начинку на тісто.
Розподіліть начинку по всьому тесту, трохи не доходячи до країв.
Поверніть тісто з начинкою щільно в рулет.
Вийде великий рулет.
Краї Орам щільно защипніть.
Чашу для пароварки змастіть рослинною олією. Викладіть Орам.
Готуйте в пароварці, час приготування 45 хвилин.
Викладіть на тарілку, прикрасьте зеленню. Наріжте на порційні шматочки.
Orama більш Казахська готовий. Смачного!