Омурайсу
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування омлету сучасної японської кухні. В Японії ще його називають Васа-Ейго (wasei-eigo), в Англії відомий як "японський валіза" (японський портманто)
Кількість порцій: 1-2
- Яйця - 2-3 штук
- Червоний тайський чилі - 1 штука (порізати кубиками, по бажанню)
- Цибуля - 1 штука (порізати кубиками)
- Куряча грудка - 1 штука (по бажанню)
- Помідори черрі - 1 штука (гарнір)
- Томатний кетчуп - 4-8 Ст. Ложок
- Соус шрірача - 2 Ст. Ложки
- Олія - 2-4 Ст. Ложок
У глибокій сковороді розігрійте 1 ст.Л. Вершкового масла і обсмажте цибулю і чилі до м'якості.
Додайте грудки і обсмажуйте помішуючи до зникнення рожевого кольору.
Додайте шиїтаке (якщо використовуєте) і готуйте ще хвилину.
Додайте рис, перемішайте, готуйте хвилину і влийте кетчуп.
Коли рис з куркою готові, відставте в сторону. Приготуйте омлет (збийте яйця і обсмажте на олії).
Викладіть рис на тарілку і покладіть на верх омлет, або загорніть рис в омлет. Додайте пару помідорів чері і подавайте до столу. Смачного.