Оладки з морепродуктами
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт прийшов до нас з Кореї. Там такі млинці подають як закуску і обов'язково з соусом, але можете обійтися і без нього. Підкажу рецепт, як приготувати млинці з морепродуктами.
Тісто робиться просто: все в поєднанні 1:1. А ось з морепродуктів можете використовувати будь-які: гребінці, мідії, креветки, восьминоги, кальмари, крабові палички, підійдуть заморожені або охолоджені (свіжі знайти у нас дуже складно). Обов'язково просушіть гарненько морепродукти перед використанням.
- Вода - 1 Склянка
- Борошно - 1 Склянка
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Суміш морепродуктів - 3/4-1 склянки
- Зелена цибуля - 3-4 штук
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
- Рисовий оцет - 1 Ст. Ложка
- Кунжутну олію - 1 Чайна ложка
- Часник - 1 зубчик
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
- Кунжут - 0, 5 чайних ложки
1. Перш за все зробіть соус: змішайте соєвий соус, рисовий оцет, кунжутну олію, подрібнений часник, цукор і кунжут.
2. Разморозьте морепродукти і обов'язково просушіть їх серветками, наріжте їх невеликими шматочками.
3. Вимийте і наріжте невеликими шматочками зелену цибулю.
4. У мисці змішайте борошно, воду і яйце, додайте дрібку солі.
5. Розігрійте рослинне масло на сковороді, вилийте близько 0, 5 склянки тесту.
6. Покладіть на тісто відразу ж морепродукти і цибулю.
7. Полийте морепродукти ¼ склянки тесту.
8. Обсмажуйте оладки 2-3 хвилини на слабкому вогні, потім переверніть і обсмажуйте стільки ж з іншого боку.
9. Перекладіть оладки на тарілку і обсмажте решту тіста, розріжте їх шматочками і подавайте з соусом.