Окрошка с редькой
(покроковий рецепт з фото)
Іноді я готую окрошку з редькою. Цей коренеплід дуже корисний, але, на жаль, вживаємо ми його нечасто. Редька захищає від вірусів і, ніж вона гостріше або гіршу, тим краще бореться з вірусами.
Для того, щоб окрошка не вийшло у нас "гірше гіркої редьки", раджу взяти не дуже гостру невелику редьку. Яловичину можна купити в магазині або ж приготувати самостійно.
До речі, поки не забула, скажу ще слово на користь редьки. Це - найкраще засіб для боротьби з сухим кашлем і бронхітом. Сама страждаю цією недугою, тому раджу частіше є окрошку з редькою
Розповім, як приготувати окрошку з редькою:
1. Картопля вимийте, але не очищайте, відваріть в мундирі і остудіть. Потім треба буде картопля очистити і нарізати кубиками.
2. Яйця також відваріть, можна разом з картоплею - так набагато зручніше. Остудіть, очистіть і подрібніть.
3. Яловичину також треба дрібно нарізати.
4. Огірок промийте, очистіть і наріжте дрібними кубиками.
5. Редьку очистіть і натріть на дрібній тертці. Можна скропити лимонним соком. То чи не буде відчуватися гіркоту.
6. Зелену цибулю наріжте.
7. Всі готові інгредієнти змішайте в глибокій каструлі, приправити сіллю. Залийте кефіром (или квасом).
Розлийте окрошку з редькою по тарілками, можете присипати кропом.
Смачного!
- Редька - 1 штука
- Відварна яловичина - 300 грам
- Огірок - 1 штука
- Картопля - 2 штуки
- Яйця курячі - 4 штуки
- Цибуля зелена (пучок) - 1 штука
- Кефір - 0, 5 L (або стільки ж квасу)
- Сіль - - За смаком
- Кріп - - За смаком
До речі, поки не забула, скажу ще слово на користь редьки. Це - найкраще засіб для боротьби з сухим кашлем і бронхітом. Сама страждаю цією недугою, тому раджу частіше є окрошку з редькою
Розповім, як приготувати окрошку з редькою:
1. Картопля вимийте, але не очищайте, відваріть в мундирі і остудіть. Потім треба буде картопля очистити і нарізати кубиками.
2. Яйця також відваріть, можна разом з картоплею - так набагато зручніше. Остудіть, очистіть і подрібніть.
3. Яловичину також треба дрібно нарізати.
4. Огірок промийте, очистіть і наріжте дрібними кубиками.
5. Редьку очистіть і натріть на дрібній тертці. Можна скропити лимонним соком. То чи не буде відчуватися гіркоту.
6. Зелену цибулю наріжте.
7. Всі готові інгредієнти змішайте в глибокій каструлі, приправити сіллю. Залийте кефіром (или квасом).
Розлийте окрошку з редькою по тарілками, можете присипати кропом.
Смачного!