Новорічні рулетики
(покроковий рецепт з фото)
На новорічний стіл хочеться приготувати щось оригінальне і особливо смачне, тому розповім, як приготувати новорічні рулетики - красиву і ситну закуску у вигляді ялинок з брусничним соусом!
Будь-яке блюдо, яке можна подати у вигляді ялинки, ідеально підходить для новорічного столу, і рулетики з м'яса - не виняток! Такі рулетики можна з легкістю прикрасити за допомогою огірка і моркви, вирізавши з них ялинку. Рекомендую вам приготувати брусничний соус для такої страви - він зробить його ще красивішим і додасть приємний ягідний аромат. Незважаючи на те, що м'ясні рулетики є класичною закускою, такі рулетики стануть справжньою окрасою вашого новорічного столу!
- Свинина - 400 грам
- Печериці - 200 грам
- Грецькі горіхи - 100 грам
- Брусниця - 300 грам
- Цукор - 80 грам
- Цибуля - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Масло для смаження - 1/3 склянки
- Вода - 50 мілілітрів
- Чорний мелений перець - За смаком
- Розмарин - За смаком
1. Цибуля наріжте дрібними кубиками і обсмажте на олії до напівпрозорості. Додайте до нього дрібно нарізані печериці і обсмажте до золотистого кольору, посоливши в кінці приготування.
2. М'ясо наріжте на тонкі смужки, злегка відбийте його, сіль і poperčite. Потім на шматочок м'яса викладіть начинку з грибів і цибулі, посипте її подрібненими горіхами і загорніть рулетом, закріпивши кінець зубочисткою.
3. Запікайте рулетики в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 20 хвилин. Приготуйте соус: брусницю змішайте з цукром, водою, чорним меленим перцем і розмарином. Надішліть на середній вогонь і варіть, поки ягоди не стануть м'якими.
4. Для прикраси візьміть огірок і наріжте його на тонкі довгі смужки (за допомогою Овочечистка). Моркву наріжте на товсті кружечки і виріжте з них зірочки.
5. Зберіть ялинки і встановіть їх на роли з м'яса. Подавайте з соусом. Смачного!