Найпростіші паски
(покроковий рецепт з фото)
Паска - символ Великодня, він зобов'язаний бути на кожному столі. Навіть якщо ви боїтеся дріжджового тіста і будь-який випічки, за цим рецептом легко навчитеся, як приготувати найпростіший паску для такого свята!
Для пасок краще використовувати свіжі дріжджі, а не сухі. У тісто замість родзинок додавайте цукати, горіхи, Коран. Готуйте з задоволенням і в хорошому настрої Хороших вам свят і світлого настрою!
- Молоко - 500 мілілітрів
- Цукор - 400 грам(+100 г в опару)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Крем - 250 грам
- Вершкове масло - 250 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Яйця - 6 штук
- Дріжджі - 60 грам
- Ванільний цукор - 2 штуки(2 пакетика)
- Борошно - 1800 грам
- Цукрова пудра - 150-200 грам (для глазурі)
- Білок - 1 штука (для глазурі)
- Цукати, родзинки - За смаком
1. Готуємо опару. Підігрійте молоко до 35-40 градусів, Відведіть туди свіжі дріжджі, 4 ст. Ложки цукру і розчиніть. Потім просійте в молоко 400 грам борошна, перемішайте, накрийте кришкою і поставте в тепле місце на 40-50 хвилин.
2. Далі готуємо здобу. Вершкове масло розтопіть на водяній бані. Додайте в нього цукор, олія, сметану, яйця, рослинна олія, ванільний цукор, сіль. Перемішайте до однорідності.
3. Коли опара почне злегка опускатися, з'єднайте її з здобою.
4. Далі частинами просійте в тісто решту борошна. Перемішуйте спочатку віночком або ложкою.
5. Коли стане складно заважати тісто ложкою, присипте стіл борошном і викладіть тісто на стіл. Місіть руками, поки тісто не стане м'яким, приємним.
6. Перекладіть готове тісто в емальований посуд, змащену олією, і поставте в тепле місце на 2 годину. Тісто збільшиться в 7-8 раз.
7. Викладіть тісто на стіл, примніть його, формуючи пласт, щоб випустити зайве повітря. Додайте вимитий і висушений ізюм і втрутився його в тісто.
8. Форми для випічки заповніть на одну третину і залиште на 30-40 хвилин. Випікайте в духовці при 180 градусах 40-45 хвилин в залежності від розміру форм.
9. Прикрасьте паски глазур'ю (збийте білок, цукор і лимонний сік) і присипкою.