Рецепт Найпростіші паски фото

Найпростіші паски
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Англійська кухня
Борошно , Молочні продукти , Яйця , Молоко , Вершкове масло
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , Пасха
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 6 г. 0 хв.

Паска - символ Великодня, він зобов'язаний бути на кожному столі. Навіть якщо ви боїтеся дріжджового тіста і будь-який випічки, за цим рецептом легко навчитеся, як приготувати найпростіший паску для такого свята!

Опис приготування:

Для пасок краще використовувати свіжі дріжджі, а не сухі. У тісто замість родзинок додавайте цукати, горіхи, Коран. Готуйте з задоволенням і в хорошому настрої Хороших вам свят і світлого настрою!

  • Молоко - 500 мілілітрів
  • Цукор - 400 грам(+100 г в опару)
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Крем - 250 грам
  • Вершкове масло - 250 грам
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Яйця - 6 штук
  • Дріжджі - 60 грам
  • Ванільний цукор - 2 штуки(2 пакетика)
  • Борошно - 1800 грам
  • Цукрова пудра - 150-200 грам (для глазурі)
  • Білок - 1 штука (для глазурі)
  • Цукати, родзинки - За смаком
найпростіші паски - фото крок 1
1. Готуємо опару. Підігрійте молоко до 35-40 градусів, Відведіть туди свіжі дріжджі, 4 ст. Ложки цукру і розчиніть. Потім просійте в молоко 400 грам борошна, перемішайте, накрийте кришкою і поставте в тепле місце на 40-50 хвилин.
найпростіші паски - фото крок 2
2. Далі готуємо здобу. Вершкове масло розтопіть на водяній бані. Додайте в нього цукор, олія, сметану, яйця, рослинна олія, ванільний цукор, сіль. Перемішайте до однорідності.
найпростіші паски - фото крок 3
3. Коли опара почне злегка опускатися, з'єднайте її з здобою.
найпростіші паски - фото крок 4
4. Далі частинами просійте в тісто решту борошна. Перемішуйте спочатку віночком або ложкою.
найпростіші паски - фото крок 5
5. Коли стане складно заважати тісто ложкою, присипте стіл борошном і викладіть тісто на стіл. Місіть руками, поки тісто не стане м'яким, приємним.
найпростіші паски - фото крок 6
6. Перекладіть готове тісто в емальований посуд, змащену олією, і поставте в тепле місце на 2 годину. Тісто збільшиться в 7-8 раз.
найпростіші паски - фото крок 7
7. Викладіть тісто на стіл, примніть його, формуючи пласт, щоб випустити зайве повітря. Додайте вимитий і висушений ізюм і втрутився його в тісто.
найпростіші паски - фото крок 8
8. Форми для випічки заповніть на одну третину і залиште на 30-40 хвилин. Випікайте в духовці при 180 градусах 40-45 хвилин в залежності від розміру форм.
найпростіші паски - фото крок 9
9. Прикрасьте паски глазур'ю (збийте білок, цукор і лимонний сік) і присипкою.

Схожі рецепти