Рецепт Гречаники найпростіші фото

Гречаники найпростіші
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Фарш, Крупи, Гречка
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Котлети

Гречаники я готую дуже часто, навіть частіше, ніж тефтелі або звичайні котлети. Вони завжди виходять дуже смачними і ситними. Мої дітки їх дуже люблять. Пропоную вам рецепт, як приготувати гречаники.

Варіантів гречаників маса, я багато перепробувала і виробила оптимальний для себе рецепт, в якому всі інгредієнти ідеально з'єднані, в результаті чого смак виходить збалансованим. Гречаники можна їсти навіть без гарніру, адже в їх складі фактично вже є гарнір - гречка. Але все ж мені подобається подавати їх з картопляним пюре, виходить неймовірно смачно!

  • Фарш - 500 грам
  • Гречка - 250 грам (відварна)
  • Яйце - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Томатний сік - 200 грам
  • Сіль, перець - За смаком
гречаники найпростіші - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Гречку заздалегідь відваріть до готовності, як ви це зазвичай робите.
гречаники найпростіші - фото крок 2
Змішайте фарш з гречкою і яйцем. Гарненько перемішайте масу, посоліть і поперчіть за смаком.
гречаники найпростіші - фото крок 3
З підготовленого фаршу сформуйте котлетки і обсмажте їх на сковороді в олії до золотистої скоринки.
гречаники найпростіші - фото крок 4
Цибулину дрібно порубати, обсмажте на сковороді в невеликій кількості рослинного масла.
гречаники найпростіші - фото крок 5
Потім влийте томатний сік і уварюють соус 5-7 хвилин.
гречаники найпростіші - фото крок 6
Складіть гречаники в каструлю.
гречаники найпростіші - фото крок 7
Залийте томатним соусом і водою, щоб покрила гречаники. Можна покласти лавровий листочок.
гречаники найпростіші - фото крок 8
Гасіть гречаники під кришкою 25-30 хвилин. Готову страву подавайте з будь-яким гарніром і свіжою зеленню. Смачного!

Схожі рецепти