Гречаники найпростіші
(покроковий рецепт з фото)
Гречаники я готую дуже часто, навіть частіше, ніж тефтелі або звичайні котлети. Вони завжди виходять дуже смачними і ситними. Мої дітки їх дуже люблять. Пропоную вам рецепт, як приготувати гречаники.
Варіантів гречаників маса, я багато перепробувала і виробила оптимальний для себе рецепт, в якому всі інгредієнти ідеально з'єднані, в результаті чого смак виходить збалансованим. Гречаники можна їсти навіть без гарніру, адже в їх складі фактично вже є гарнір - гречка. Але все ж мені подобається подавати їх з картопляним пюре, виходить неймовірно смачно!
- Фарш - 500 грам
- Гречка - 250 грам (відварна)
- Яйце - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Томатний сік - 200 грам
- Сіль, перець - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Гречку заздалегідь відваріть до готовності, як ви це зазвичай робите.
Змішайте фарш з гречкою і яйцем. Гарненько перемішайте масу, посоліть і поперчіть за смаком.
З підготовленого фаршу сформуйте котлетки і обсмажте їх на сковороді в олії до золотистої скоринки.
Цибулину дрібно порубати, обсмажте на сковороді в невеликій кількості рослинного масла.
Потім влийте томатний сік і уварюють соус 5-7 хвилин.
Складіть гречаники в каструлю.
Залийте томатним соусом і водою, щоб покрила гречаники. Можна покласти лавровий листочок.
Гасіть гречаники під кришкою 25-30 хвилин. Готову страву подавайте з будь-яким гарніром і свіжою зеленню. Смачного!