Гречаники (майстер клас)
(покроковий рецепт з фото)
Гречаники - це дуже смачні котлетки з гречаної крупи і курячого філе, тушковані в томатному соусі. Блюдо відмінно підійде для обіду або вечері, можна взяти котлетку з собою в булочці на роботу.
Для гречаників зазвичай використовують куряче або індиче ніжне м'ясо. У поєднанні з гречкою такі котлетки НЕ будуть сухими, тим більше, що вони гасяться в соусі. При подачі обов'язково полийте їм котлети. Отже, дивіться, як приготувати гречаники (майстер клас)!
- Куряче філе - 500 грам
- Гречана крупа - 150 грам
- Яйце - 2 штуки
- Цибуля - 2 штуки
- Томатна паста або соус - 180 грам
- Вода - 200 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Борошно для панірування котлет - 1 Склянка
- Масло rafinirovannoe - 4-5 Ст. Ложок
Підготуйте продукти. Вимийте куряче філе. Гречану крупу переберіть і ретельно промийте, залийте окропом у співвідношенні 1:1 і варіть до готовності, посоліть перед варінням воду.
Куряче філе подрібніть за допомогою м'ясорубки або блендера з одного цибулиною.
Додайте сіль, перець чорний мелений і сирі яйця, перемішайте фарш.
Останньою введіть остигнула гречану крупу. Перемішайте добре, фарш виходить густим, зручним для формування котлет.
Набирайте фарш столовою ложкою, скатуйте в кульки, притискайте злегка. Обвалюють добре з усіх боків в борошні.
Обсмажуйте на середньому вогні з двох сторін котлети.
Гречаники готові, відставте їх поки, переходимо до приготування соусу.
Другу цибулину поріжте півкільцями і обсмажте на двох столових ложках олії з дрібкою солі.
Додайте томатну пасту, воду, кількість води можна збільшити до 400 мл, якщо бажаєте отримати більше підливи. Протушкувати на середньому вогні пару хвилин з цибулею. Відкоректуйте сіль-цукор.
Складіть гречаники з глибоку сковороду або сотейник, залийте соусом і тушкуйте під кришкою 15-20 хвилин.
Гречаники готові! Подавайте їх гарячими з підливою. Приємного!