Найніжніші пончики з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Ось уже вкотре готуєте пончики, але на другий день вони виходять черствими? Тоді подивіться цей рецепт: ви дізнаєтеся, як приготувати найніжніші пончики з дріжджового тіста швидко і легко!
Що є запорукою смачних і повітряних пончиків? правильно: добре вимісити дріжджове тісто, якому дали кілька разів підійти. Саме за рахунок того, що тісто кілька разів расстаівается в теплому приміщенні, воно насичується повітрям, і випічка виходить легкої і пишною. Не шкодуйте масла для приготування пончиків, вони повинні плавати в ньому, щоб гарненько роздутися.
- Борошно - 360 грам
- Олія - 30 грам
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Яйце - 1 штука
- Сухі дріжджі - 7 грам
- Молоко - 240 мілілітрів
- Цукор - 1/2 склянки
- Обкладинка - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 2 склянки
1. Масло покладіть в каструлю з товстим дном і доведіть майже до кипіння. Зніміть з вогню, додайте сіль, цукор, холодне молоко і холодну яйце. Добре перемішайте масу віночком.
2. Додайте дріжджі, дайте масі постояти 5 хвилин в теплому місці. Перелийте дріжджову масу у велику миску, додайте борошно і замісіть тісто спочатку лопаткою, а потім руками.
3. Накрийте тісто рушником і залиште його в теплому місці на 1-1, 5 годину. Обімніть тісто і злегка вимісити його, воно повинно бути еластичним. Поставте тісто підійти в теплому місці на 40 хвилин, накривши його рушником.
4. Розділити тісто 24 рівні частини. Кожну частину розкачати в тонку "сосиску", після чого один край подкрутите вгору, а другий - вниз (вийде спіраль). З'єднайте два кінці разом, заплетене в косичку.
5. Повторіть цю процедуру з усіма шматочками. Накрийте косички рушником, дайте їм підійти протягом 30 хвилин. Переверніть кожну косичку, щоб дно було не плоским, а округлим.
6. Розігрійте рослинне масло до 175 градусів, опустіть в нього кілька кісок так, щоб вони плавали в маслі. Смажте косички на середньому вогні до золотистого кольору.
7. Дістаньте пончики з масла і викладіть на паперовий рушник. Цукор і корицю змішайте в мисці і посипте сумішшю ще теплі пончики. Смачного!