Рецепт Пончики з дріжджового тіста фото

Пончики з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто , Борошно , Молочні продукти , Яйця , Вершкове масло
Пісні страви
На полуденок , Для дітей , Десерт , Полудень
Випічка , Солодке , Пончики
Кількість порцій: 16
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Хто зможе встояти перед такими м'якими, ароматними і повітряними пончиками? Розповім секрет ідеальної випічки, як приготувати пончики з дріжджового тіста. Заміс роблю за допомогою хлібопічки.

Опис приготування:

Якщо у вас немає хлібопічки, зробіть заміс руками, а потім залиште тісто на 2 годину, щоб воно піднялося. Можна вирізати пончики за допомогою формочок або сформувати невеликі кульки. Пончики обсмажую на сковороді з великою кількістю рослинної олії, а потім посипаю цукровою пудрою.

  • Вода - 100 мілілітрів
  • Бавовна - 150 мілілітрів
  • Яйця - 1 штука
  • Вершкове масло - 60 грам
  • Борошно - 450 грам
  • Цукор - 60 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Сухі швидкодіючі дріжджі - 1, 5 чайних ложки
  • Рослинна олія - За смаком (для смаження)
  • Цукрова пудра - За смаком (для прикраси)
пончики з дріжджового тіста - фото крок 1
1. В чашу хлібопічки влийте воду і сколотини, додайте збите яйце і розтоплене вершкове масло, всипте борошно, цукор і сіль, НЕ розмішуйте.
пончики з дріжджового тіста - фото крок 2
2. У центрі зробіть невелике заглиблення, додайте швидкодіючі дріжджі. Закрийте кришку хлібопічки і виставте режим «Замішування / Тісто».
пончики з дріжджового тіста - фото крок 3
3. Через кілька годин тісто збільшилася в розмірі в 2 рази, саме час для випічки.
пончики з дріжджового тіста - фото крок 4
4. Перекладіть тісто з чаші на стіл, присипаний борошном.
пончики з дріжджового тіста - фото крок 5
5. Розділити тісто 2 частини. Спершу одну розкачайте в пласт товщиною 1, 5 см, потім спеціальними формочками виріжте пампушки з дірками. Розкачайте другий пласт і виконайте ті ж дії.
пончики з дріжджового тіста - фото крок 6
6. Викладіть пончики на деко з пергаментом, потім відправте в духовку, в нижній піддон налийте окріп і залиште пончики в духовці на 1 час, щоб вони піднялися.
пончики з дріжджового тіста - фото крок 7
7. Гарненько розігрійте на сковороді або у фритюрниці рослинне масло, потім викладіть пончики і обсмажуйте до золотистого кольору.
пончики з дріжджового тіста - фото крок 8
8. Перекладіть пончики в тарілку і посипте цукровою пудрою або цукром. Насолоджуйтесь випічкою!

Схожі рецепти