Пончики з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Хто зможе встояти перед такими м'якими, ароматними і повітряними пончиками? Розповім секрет ідеальної випічки, як приготувати пончики з дріжджового тіста. Заміс роблю за допомогою хлібопічки.
Якщо у вас немає хлібопічки, зробіть заміс руками, а потім залиште тісто на 2 годину, щоб воно піднялося. Можна вирізати пончики за допомогою формочок або сформувати невеликі кульки. Пончики обсмажую на сковороді з великою кількістю рослинної олії, а потім посипаю цукровою пудрою.
- Вода - 100 мілілітрів
- Бавовна - 150 мілілітрів
- Яйця - 1 штука
- Вершкове масло - 60 грам
- Борошно - 450 грам
- Цукор - 60 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Сухі швидкодіючі дріжджі - 1, 5 чайних ложки
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
- Цукрова пудра - За смаком (для прикраси)
1. В чашу хлібопічки влийте воду і сколотини, додайте збите яйце і розтоплене вершкове масло, всипте борошно, цукор і сіль, НЕ розмішуйте.
2. У центрі зробіть невелике заглиблення, додайте швидкодіючі дріжджі. Закрийте кришку хлібопічки і виставте режим «Замішування / Тісто».
3. Через кілька годин тісто збільшилася в розмірі в 2 рази, саме час для випічки.
4. Перекладіть тісто з чаші на стіл, присипаний борошном.
5. Розділити тісто 2 частини. Спершу одну розкачайте в пласт товщиною 1, 5 см, потім спеціальними формочками виріжте пампушки з дірками. Розкачайте другий пласт і виконайте ті ж дії.
6. Викладіть пончики на деко з пергаментом, потім відправте в духовку, в нижній піддон налийте окріп і залиште пончики в духовці на 1 час, щоб вони піднялися.
7. Гарненько розігрійте на сковороді або у фритюрниці рослинне масло, потім викладіть пончики і обсмажуйте до золотистого кольору.
8. Перекладіть пончики в тарілку і посипте цукровою пудрою або цукром. Насолоджуйтесь випічкою!