Нардек
(покроковий рецепт з фото)
Чи пробували ви коли-небудь кавуновий мед? Звучить дуже смачно, тому пропоную вам дізнатися, як приготувати нардек, а саме так він називається, в домашніх умовах.
Рецепт приготування Нардек напрочуд простий, а результат виходить просто фантастичним. Це і солодкість до чаю, і прекрасна альтернатива джему. Дуже ароматний, оригінальний і смачний мед з кавуна на вашому столі.
- Кавун - 7 кілограм (м'якоть без шкірки)
- Лимон - 1 штука
1. Перше, що потрібно зробити, це вимити кавун, нарізати його великими шматочками і звільнити від шкірки.
2. Наступним етапом видаліть все насіння, а м'якоть подрібніть трохи.
3. Викладайте м'якоть невеликими партіями в ємність, розімніть товкачем, наприклад.
4. Після чого отриману масу потрібно протерти через сито. За рецептом приготування Нардек можна використовувати і кухонну техніку, але так маса вийде потрібної консистенції.
5. Після сита сік потрібно додатково процідити через пару шарів марлі. В результаті виходить ось така ароматна краса.
6. Залишилося відправити сік на вогонь, млоїте його близько 2.5-3 годин, поки він не загусне. В кінці додайте сік цілого лимона, проваріть ще пару хвилин - і все: ваш нардек в домашніх умовах готовий. Розлийте його по сухим банкам і охолодіть. Дуже смачно!