Рецепт Нардек фото

Нардек
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Ягоди , Кавун
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
Фуршет
Джеми , Заготовки
Кількість порцій: 1
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Чи пробували ви коли-небудь кавуновий мед? Звучить дуже смачно, тому пропоную вам дізнатися, як приготувати нардек, а саме так він називається, в домашніх умовах.

Опис приготування:

Рецепт приготування Нардек напрочуд простий, а результат виходить просто фантастичним. Це і солодкість до чаю, і прекрасна альтернатива джему. Дуже ароматний, оригінальний і смачний мед з кавуна на вашому столі.

  • Кавун - 7 кілограм (м'якоть без шкірки)
  • Лимон - 1 штука
нардек - фото крок 1
1. Перше, що потрібно зробити, це вимити кавун, нарізати його великими шматочками і звільнити від шкірки.
нардек - фото крок 2
2. Наступним етапом видаліть все насіння, а м'якоть подрібніть трохи.
нардек - фото крок 3
3. Викладайте м'якоть невеликими партіями в ємність, розімніть товкачем, наприклад.
нардек - фото крок 4
4. Після чого отриману масу потрібно протерти через сито. За рецептом приготування Нардек можна використовувати і кухонну техніку, але так маса вийде потрібної консистенції.
нардек - фото крок 5
5. Після сита сік потрібно додатково процідити через пару шарів марлі. В результаті виходить ось така ароматна краса.
нардек - фото крок 6
6. Залишилося відправити сік на вогонь, млоїте його близько 2.5-3 годин, поки він не загусне. В кінці додайте сік цілого лимона, проваріть ще пару хвилин - і все: ваш нардек в домашніх умовах готовий. Розлийте його по сухим банкам і охолодіть. Дуже смачно!

Схожі рецепти