Рецепт Мусака з кабачками фото

Мусака з кабачками
(покроковий рецепт з фото)

Болгарська кухня
М'ясо , Овочі , Кабачок
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Традиційні страви часом зазнають змін, здатні зробити їх ще смачнішими. Пропоную вашій увазі відмінний варіант для ситного обіду або вечері - мусака з кабачками.

Опис приготування:

Влітку часто хочеться приготувати що-небудь смачненьке зі свіжих і доступних овочів. Мусака з кабачками - відмінний варіант.

  • Кабачки - 3 штуки
  • Фарш - 500 грам
  • Цибулина - 3-4 штук
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Помідор - 1 штука
  • Сир - 150 грам
  • Свіжа зелень - 10 грам
  • Крем - 200 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Спеції - 1 щіпка
мусака з кабачками - фото крок 1
1. Як зробити мусака з кабачками? Все гранично просто. Для початку необхідно вимити, просушити і нарізати головний інгредієнт цієї страви - кабачки.
мусака з кабачками - фото крок 2
2. Посолити їх за смаком і додати улюблені спеції. Викласти на дно вогнетривкої форми (попередньо можна змастити її трохи маслом). Якщо форма висока, тоді можна зробити кілька шарів, викласти тільки частина кабачків на дно.
мусака з кабачками - фото крок 3
3. Тепер можна зайнятися м'ясної складової. М'ясо вимити, просушити і пропустити через м'ясорубку. Одну цибулину і часник очистити і також подрібнити. Додати в фарш цибуля, часник, сіль і перець за смаком. Якщо м'ясо не дуже жирне і фарш виходить трохи сухим, тоді можна додати 1-2 столові ложки сметани.
мусака з кабачками - фото крок 4
4. Фарш викласти на кабачки рівним шаром.
мусака з кабачками - фото крок 5
5. Решта цибулю очистити і нарізати півкільцями або кільцями. Викласти зверху фаршу.
мусака з кабачками - фото крок 6
6. Сир натерти на середній терці. Помідор вимити, просушити і нарізати тонкими кружечками. Трохи посолити і викласти в форму.
мусака з кабачками - фото крок 7
7. Свіжу зелень вимити, просушити і подрібнити. Зверху блюдо змастити сметаною (можна замінити майонезом) і відправити в добре розігріту духовку мінімум на 50 хвилин.
мусака з кабачками - фото крок 8
8. Коли мусака з кабачками в домашніх умовах буде готова залежить і від кількості шарів і від їх товщини. Готову страву можна відразу подавати до столу.

Схожі рецепти