Рецепт Мусака з кабачками фото

Мусака з кабачками
(покроковий рецепт з фото)

Болгарська кухня
М'ясо, Овочі, Кабачок
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Традиційні страви часом зазнають змін, здатні зробити їх ще смачнішими. Пропоную вашій увазі відмінний варіант для ситного обіду або вечері - мусака з кабачками.

Влітку часто хочеться приготувати що-небудь смачненьке зі свіжих і доступних овочів. Мусака з кабачками - відмінний варіант.

  • Кабачки - 3 штуки
  • Фарш - 500 грам
  • Цибулина - 3-4 штук
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Помідор - 1 штука
  • Сир - 150 грам
  • Свіжа зелень - 10 грам
  • Крем - 200 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Спеції - 1 щіпка
мусака з кабачками - фото крок 1
1. Як зробити мусака з кабачками? Все гранично просто. Для початку необхідно вимити, просушити і нарізати головний інгредієнт цієї страви - кабачки.
мусака з кабачками - фото крок 2
2. Посолити їх за смаком і додати улюблені спеції. Викласти на дно вогнетривкої форми (попередньо можна змастити її трохи маслом). Якщо форма висока, тоді можна зробити кілька шарів, викласти тільки частина кабачків на дно.
мусака з кабачками - фото крок 3
3. Тепер можна зайнятися м'ясної складової. М'ясо вимити, просушити і пропустити через м'ясорубку. Одну цибулину і часник очистити і також подрібнити. Додати в фарш цибуля, часник, сіль і перець за смаком. Якщо м'ясо не дуже жирне і фарш виходить трохи сухим, тоді можна додати 1-2 столові ложки сметани.
мусака з кабачками - фото крок 4
4. Фарш викласти на кабачки рівним шаром.
мусака з кабачками - фото крок 5
5. Решта цибулю очистити і нарізати півкільцями або кільцями. Викласти зверху фаршу.
мусака з кабачками - фото крок 6
6. Сир натерти на середній терці. Помідор вимити, просушити і нарізати тонкими кружечками. Трохи посолити і викласти в форму.
мусака з кабачками - фото крок 7
7. Свіжу зелень вимити, просушити і подрібнити. Зверху блюдо змастити сметаною (можна замінити майонезом) і відправити в добре розігріту духовку мінімум на 50 хвилин.
мусака з кабачками - фото крок 8
8. Коли мусака з кабачками в домашніх умовах буде готова залежить і від кількості шарів і від їх товщини. Готову страву можна відразу подавати до столу.

Схожі рецепти