Мусака з кабачками
(покроковий рецепт з фото)
Традиційні страви часом зазнають змін, здатні зробити їх ще смачнішими. Пропоную вашій увазі відмінний варіант для ситного обіду або вечері - мусака з кабачками.
Влітку часто хочеться приготувати що-небудь смачненьке зі свіжих і доступних овочів. Мусака з кабачками - відмінний варіант.
- Кабачки - 3 штуки
- Фарш - 500 грам
- Цибулина - 3-4 штук
- Часник - 3-4 зубчиків
- Помідор - 1 штука
- Сир - 150 грам
- Свіжа зелень - 10 грам
- Крем - 200 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Спеції - 1 щіпка
1. Як зробити мусака з кабачками? Все гранично просто. Для початку необхідно вимити, просушити і нарізати головний інгредієнт цієї страви - кабачки.
2. Посолити їх за смаком і додати улюблені спеції. Викласти на дно вогнетривкої форми (попередньо можна змастити її трохи маслом). Якщо форма висока, тоді можна зробити кілька шарів, викласти тільки частина кабачків на дно.
3. Тепер можна зайнятися м'ясної складової. М'ясо вимити, просушити і пропустити через м'ясорубку. Одну цибулину і часник очистити і також подрібнити. Додати в фарш цибуля, часник, сіль і перець за смаком. Якщо м'ясо не дуже жирне і фарш виходить трохи сухим, тоді можна додати 1-2 столові ложки сметани.
4. Фарш викласти на кабачки рівним шаром.
5. Решта цибулю очистити і нарізати півкільцями або кільцями. Викласти зверху фаршу.
6. Сир натерти на середній терці. Помідор вимити, просушити і нарізати тонкими кружечками. Трохи посолити і викласти в форму.
7. Свіжу зелень вимити, просушити і подрібнити. Зверху блюдо змастити сметаною (можна замінити майонезом) і відправити в добре розігріту духовку мінімум на 50 хвилин.
8. Коли мусака з кабачками в домашніх умовах буде готова залежить і від кількості шарів і від їх товщини. Готову страву можна відразу подавати до столу.