Мойва в коптильні
(покроковий рецепт з фото)
Дрібна недорога рибка по імені мойва послужить відмінною закускою до пива. Прикладіть трохи зусиль і закоптити її в коптильні, і вона придбає просто неповторний смак.
Проста, недорога і дуже смачна закуска, яку легко приготувати в своїй коптильні. Промийте мойву в воді, помістіть в маринад зі спецій, солі і цукор і поставте на 2 доби в холодильник. Потім просушіть її рушником і розкладіть на решітці коптильні. Коптити протягом півгодини на суміші абрикосової і дубової тріски з додаванням щіпки чорного чаю. На виході вийде золотиста блискуча рибка - копчена мойва. Смачного!
- Мойва - 1 кілограм
- Сіль - 3 Ст. Ложки
- Перець чорний горошком - 0, 5 чайних ложки
- Koriandr в zernah - 0, 25 чайних ложки
- Гвоздика сушена в Бутончики - 5 штук
- Чорний перець горошком - 5 штук
- Лавровий лист - 3 штуки
- Мелений імбир - 1 щіпка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
Рибу, придбану в магазині, необхідно розморозити і промийте.
Додайте спеції.
А також сіль і цукор. Перемішайте і відправте в холодильник на 2 діб. По закінченню цього часу це вже придатна до вживання закуска, але ми зробимо її ще краще.
Мойву просушіть рушником і розкладіть на решітці коптильні. Коптити протягом півгодини на суміші абрикосової і дубової тріски з додаванням щіпки чорного чаю. На виході вийде золотиста блискуча рибка - копчена мойва.