Рецепт Мойва в коптильні фото

Мойва в коптильні
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Мойва
Пісні страви
На природу

Дрібна недорога рибка по імені мойва послужить відмінною закускою до пива. Прикладіть трохи зусиль і закоптити її в коптильні, і вона придбає просто неповторний смак.

Проста, недорога і дуже смачна закуска, яку легко приготувати в своїй коптильні. Промийте мойву в воді, помістіть в маринад зі спецій, солі і цукор і поставте на 2 доби в холодильник. Потім просушіть її рушником і розкладіть на решітці коптильні. Коптити протягом півгодини на суміші абрикосової і дубової тріски з додаванням щіпки чорного чаю. На виході вийде золотиста блискуча рибка - копчена мойва. Смачного!

  • Мойва - 1 кілограм
  • Сіль - 3 Ст. Ложки
  • Перець чорний горошком - 0, 5 чайних ложки
  • Koriandr в zernah - 0, 25 чайних ложки
  • Гвоздика сушена в Бутончики - 5 штук
  • Чорний перець горошком - 5 штук
  • Лавровий лист - 3 штуки
  • Мелений імбир - 1 щіпка
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
мойва в коптильні - фото крок 1
Рибу, придбану в магазині, необхідно розморозити і промийте.
мойва в коптильні - фото крок 2
Додайте спеції.
мойва в коптильні - фото крок 3
А також сіль і цукор. Перемішайте і відправте в холодильник на 2 діб. По закінченню цього часу це вже придатна до вживання закуска, але ми зробимо її ще краще.
мойва в коптильні - фото крок 4
Мойву просушіть рушником і розкладіть на решітці коптильні. Коптити протягом півгодини на суміші абрикосової і дубової тріски з додаванням щіпки чорного чаю. На виході вийде золотиста блискуча рибка - копчена мойва.

Схожі рецепти