Язик під соусом
(покроковий рецепт з фото)
Якщо раніше ви готували відварний язик на бутерброди або робили з нього заливне, пропоную урізноманітнити ваші вміння. Я поділюся з вами простим рецептом язика під соусом. Пікантно, соковитий і смачний!
Хочу поділитися з вами простим рецептом язика під соусом! Виходить дуже цікаве поєднання солоних огірків зі специфічним смаком язика. Для мене свого часу стало одкровенням, що з язика можна не тільки холодець готувати! Спробуйте і ви!
- Язика свинячі - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 2 штуки(1 шт. - в бульйон, 1 шт. - в соус)
- Лавровий лист - 1 штука
- Корінь петрушки - 1 штука (я брала корінь і стебло з листям)
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Бульйон - 0.5 L (той, що залишився після варіння язика)
- Солоні огірки - 3 штуки
- Борошно - 1 Ст. Ложка
1. У холодну підсолену воду закладаємо язика, морква і цибулину. Сюди ж - лист лавровий і корінь петрушки. Доводимо до кипіння, знімаємо піну. Далі варимо на маленькому вогні хоча б годину, а краще - більше.
2. Зробимо соус. На сковороді розтопити вершкове масло, обсмажити в ньому борошно до золотистого. Далі додамо подрібнену цибулю. Коли цибуля стане прозорою, додамо шматочки огірків.
3. Далі вливаємо бульйон, чекаємо, поки закипить (якщо бульйон холодний був). Додамо далі сметану і тушкуємо на маленькому вогні, поки соус не загусне. Спеції та сіль - за смаком.
4. Готовий язик облити холодною водою, щоб легше знімалася шкірка. Знімаємо шкірку, і нарізаємо язика порційними шматочками. Відправимо їх до соусу і тушкуємо все разом ще 5-10 хвилин.
5. Готово! Смачного!