Рецепт Язик під соусом фото

Язик під соусом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Субпродукти , Молочні продукти
ПП рецепти
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Новий рік , Різдво
Гарячі страви
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Якщо раніше ви готували відварний язик на бутерброди або робили з нього заливне, пропоную урізноманітнити ваші вміння. Я поділюся з вами простим рецептом язика під соусом. Пікантно, соковитий і смачний!

Опис приготування:

Хочу поділитися з вами простим рецептом язика під соусом! Виходить дуже цікаве поєднання солоних огірків зі специфічним смаком язика. Для мене свого часу стало одкровенням, що з язика можна не тільки холодець готувати! Спробуйте і ви!

  • Язика свинячі - 2 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля - 2 штуки(1 шт. - в бульйон, 1 шт. - в соус)
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Корінь петрушки - 1 штука (я брала корінь і стебло з листям)
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Крем - 2 Ст. Ложки
  • Бульйон - 0.5 L (той, що залишився після варіння язика)
  • Солоні огірки - 3 штуки
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
мова під соусом - фото крок 1
1. У холодну підсолену воду закладаємо язика, морква і цибулину. Сюди ж - лист лавровий і корінь петрушки. Доводимо до кипіння, знімаємо піну. Далі варимо на маленькому вогні хоча б годину, а краще - більше.
мова під соусом - фото крок 2
2. Зробимо соус. На сковороді розтопити вершкове масло, обсмажити в ньому борошно до золотистого. Далі додамо подрібнену цибулю. Коли цибуля стане прозорою, додамо шматочки огірків.
мова під соусом - фото крок 3
3. Далі вливаємо бульйон, чекаємо, поки закипить (якщо бульйон холодний був). Додамо далі сметану і тушкуємо на маленькому вогні, поки соус не загусне. Спеції та сіль - за смаком.
мова під соусом - фото крок 4
4. Готовий язик облити холодною водою, щоб легше знімалася шкірка. Знімаємо шкірку, і нарізаємо язика порційними шматочками. Відправимо їх до соусу і тушкуємо все разом ще 5-10 хвилин.
мова під соусом - фото крок 5
5. Готово! Смачного!

Схожі рецепти