Язик під шубою
(покроковий рецепт з фото)
Мова, запечений з грибами, під помідорами і сиром. Блюдо дуже смачне, корисне і просте в приготуванні, прикрасить будь-який святковий стіл. Спробуйте, ваші гості залишаться і ситі, і задоволені!
Для цього рецепта підійде будь-яка язик - як свинячий, так і яловичий. Гриби можна взяти будь-які, у мене заморожені печериці. Готується все насправді дуже просто, а якщо відварити язик заздалегідь, то виходить і досить швидко. Рекомендую обов'язково приготувати язик під шубою і насолодитися цим смачним блюдом!
- Мова - 500 грам
- Гриби - 300 грам
- Сир твердий - 200 грам
- Помідори - 2 штуки
- Вершки - 100 мілілітрів
- Цибуля - 1 штука
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти. Мова заздалегідь відваріть до готовності.
З'єднайте борошно з вершками, додайте перець і сіль.
Обсмажте гриби з цибулею до готовності.
Додайте вершки, перемішайте і прогрійте все до загустіння маси.
Наріжте пластинами сир. Помідори помийте і наріжте приблизно таким же чином як і сир.
Форму для запікання змастіть маслом. Мова очистіть, наріжте пластинами, товщиною не більше 1 см, і викладіть в один ряд.
Посоліть язик за смаком і зверху викладіть рівномірно грибну масу.
На гриби покладіть нарізані помідори. Посоліть і поперчіть шар за смаком.
Зверху покладіть нарізаний сир.
Запікайте при температурі 190 градусів близько 20 хвилин. Мова по шубою готовий.
Смачного!