Морський окунь на салаті
(покроковий рецепт з фото)
Для мене з'єднання обсмаженої риби зі свіжим салатом здавалося дивним. Смаки зовсім поєднуються, так я думала, до того, як спробувала це блюдо. Тут все вийшло смачно і оригінально.
Я розповім вам про те, як приготувати морського окуня на салаті з фенхеля і апельсинів. Незважаючи на незвичайні інгредієнти і такий же зовнішній вигляд, рецепт простий. Він підійде для романтичної зустрічі або невеликого свята. Свіжий і в цей же час ситний варіант сподобається тим, хто шукає нові поєднання смаків.
- Фенхель - 1 штука
- Апельсин - 2 штуки
- Філе морського окуня - 750 грам
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Luk-salotų - 0, 25 штуки
- Петрушка, гілочка - 1 штука
- Винний білий оцет - 1, 5 чайних ложки
- Насіння фенхелю - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
1. Фенхель наріжте тонкими півкільцями.
2. Апельсин очистіть від шкірки і плівок. Петрушку дрібно нарубати. Лук подрібніть. Все з'єднайте. Додайте ложку масла, оцет, сіль, насіння фенхелю і перець.
3. Рибу розділіть на 2 рівні частини. Повапните філе сіллю і перцем. Розігрійте оливкову олію. Обсмажте рибу з обох сторін протягом 3-х хвилин. Потім додайте вершкове масло. Повапните їм рибу, обсмажуючи її ще 1, 5 хвилини.
4. Викладіть салат на тарілки. Зверху розмістіть окуня. Прикрасьте блюдо гілочкою фенхелю. Смачного!