Морква в фользі
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 10 хв.
Просто, корисно і неймовірно смачно - все це про моркву в фользі. Відкиньте сумніви і спробуйте приготувати це блюдо будинку, ви точно здивуєте себе і своїх близьких!
Опис приготування:
Я була трохи скептично налаштована, вперше наткнувшись на подібний рецепт. Однак все-таки вирішила спробувати приготувати морква в фользі. Після деяких експериментів, я вивела ідеальний для себе варіант заправки. Спробуйте і ви, може у вас вийде ще смачніше.
- Морква - 10 штук
- Часник - 3 зубчики
- Бульйон - 500 мілілітрів
- Оливкова олія - 3-4 Ст. Ложок
- Обкладинка - 1 щіпка
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Гострий перець - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
Це дуже простий рецепт моркви в фользі, але смак страви - приголомшливий!
Основна задача - знайти хорошу рівну моркву, вона не повинна бути дуже товстою і дуже короткою. Ідеальну морква вимити, просушити і почистити. Видалити хвостики.
Основна задача - знайти хорошу рівну моркву, вона не повинна бути дуже товстою і дуже короткою. Ідеальну морква вимити, просушити і почистити. Видалити хвостики.
Кожну морквину акуратно розрізати уздовж. Якщо ваша морква значно більше моєї, кожну поріжте на 4 частини. Обережно! Робити це не дуже зручно, рука і ніж можуть ковзати.
У жароміцний (краще прямокутну) форму викласти моркву в один шар, дуже важливо, щоб вони не лежали одна на одній.
Основний секрет цієї страви, звичайно ж, в маринаді. Для його приготування необхідно змішати бульйон (овочевий або м'ясний), оливкова олія, корицю, мускатний горіх і дрібку гострого перцю. Добре перемішати до отримання однорідної маси.
Часник почистити і порізати невеликими шматочками. Рівномірно розкласти по моркви. Залити все маринадом.
Накрити форму фольгою і відправити в добре розігріту духовку мінімум на 45 хвилин.
Перевірити готовність моркви виделкою. Якщо вона м'яка, то фольгу можна зняти і запікати ще хвилин 15-20 до золотистої скоринки.
Рецепт приготування моркви в фользі підійшов до кінця, а значить саме час подавати її до столу. Вона чудово поєднується з м'ясом або рибою, а подавати її можна не тільки гарячої, але і остигнула.