Морепродукти в клярі
(покроковий рецепт з фото)
Хочете приготувати апетитну і корисну закуску до пива або для обіду на природі? Це простий рецепт морепродуктів в клярі може вам сподобатися. Просто і дуже смачно.
Дивно хрусткі, соковиті і дуже апетитні морепродукти в клярі в домашніх умовах - відмінний варіант для закуски. В даному випадку використовуються тільки креветки, проте чудово підійдуть також кальмари або мідії, наприклад.
- Креветки - 450 грам
- Борошно - 200 грам
- Вода - 200 мілілітрів
- Крохмаль - 200 грам
- Сода - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Рослинна олія - 1 За смаком (для смаження)

1. Ось такий набір продуктів, які необхідні для приготування страви. Креветки краще брати великі, щоб простіше було з ними працювати.

2. Довести до кипіння воду в каструлі і викласти туди креветки. Підсолити при бажанні, додати лавровий лист або перець горошком, наприклад. Варити пару хвилин, а потім злити воду.

3. Остудити креветки і акуратно очистити. Щоб морепродукти в клярі в домашніх умовах вийшли красивими, потрібно постаратися залишити хвостики.

4. Просіяти борошно з крохмалем в глибоку миску. Додати сіль, все ретельно перемішати.

5. Влити тонкою цівкою холодну воду і перемішати. Залишити тісто на 15-20 хвилин в холодному місці.

6. Всипати гашене соду (можна використовувати в рецепт приготування морепродуктів в клярі розпушувач).

7. Креветки обваляти в невеликій кількості борошна, а потім акуратно опустити в кляр. Масло до цього часу вже має бути як слід розігріти.

8. Викласти креветки в масло і смажити на середньому вогні до утворення золотистої скоринки.

9. Підготувати паперовий рушник і викласти креветки. Ось і весь простий рецепт морепродуктів в клярі. Смачно і швидко.