Молочний соус
(покроковий рецепт з фото)
Більшість рецептів супів-пюре і пасти починаються з приготування молочного соусу. Насправді такий соус готується вкрай просто і легко. В ньому - всього три інгредієнти: молоко, масло і борошно.
Молочний соус підходить до м'яса, рибі, овочам. Він - універсальний і просто готується. Консистенцію соусу можна регулювати, зменшуючи кількість борошна.
- Молоко - 2 склянки
- Вершкове масло - 175 грам
- Борошно - 140 грам
1. Розтопити вершкове масло в каструлі на середньо-швидкому вогні.
2. Поступово, помішуючи, введіть просіяне борошно.
3. Помішуйте і нагрівайте, поки маса не стане густою і однорідною.
4. Додайте молоко, доведіть до кипіння. Перемішайте, соус повинен бути однорідним, без грудочок.
5. Молочний соус готовий! Сміливо додавайте в блюда.