Рецепт Місячний пиріг фото

Місячний пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Тісто , Овочі , Бобові
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Традиційні китайські пиріжки в честь свята середини осені вже давно стали відомі по всьому світу. Рецептів їх хоч греблю гати! Пропоную простий варіант класичного місячного пирога, дивіться рецепт!

Опис приготування:

Місячний пиріг, або пряник, або юебіни - це традиційне ласощі Південно-Східної Азії, яке готують на Свято середини осені. Рецептів існує безліч, все залежить від регіону. Але найпопулярнішою виступає начинка з солодких бобів. Також юебіни можна готувати з барвниками, надаючи тесту цікаві кольори. Часто в середину пиріжка додають солоне качине яйце, але я цей момент пропустила, тож рецепт не з простих.

  • Борошно - 2 склянки
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Пекарський порошок - 1 Чайна ложка
  • Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
  • Відмінно - 1 Склянка (боби мунго)
  • Вода - 4 склянки
  • Кокосова олія - 2, 5 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Склянка
  • Золотий сироп - 0, 5 склянки
місячний пиріг - фото крок 1
Ось так виглядають боби мунго для начинки.
місячний пиріг - фото крок 2
Налийте воду в каструлю, насипте боби, готуйте на середньому вогні хвилин 30, помішуючи.
місячний пиріг - фото крок 3
Потім накрийте каструлю кришкою і дайте настоятися бобам, вони повинні повністю охолонути.
місячний пиріг - фото крок 4
Потім в блендері пюріруйте боби.
місячний пиріг - фото крок 5
На сковороді або в каструлі розчиніть масло кокосове, додайте пюре з бобів, цукор і чайну ложку солі.
місячний пиріг - фото крок 6
Готуйте хвилин на 10-15, до загустіння маси.
Потім поставте її остигати. Маса бобова повинна бути холодною перед приготуванням пиріжків.
місячний пиріг - фото крок 7
А ви поки займіться тестом: змішайте борошно, чайну ложку солі і пекарський порошок.
місячний пиріг - фото крок 8
Потім додайте золотий сироп (не знайдете готовий в магазині, приготуйте солодкий густий сироп з цукру або меду на воді) і масло.
Вимісити тісто.
місячний пиріг - фото крок 9
Тісто розділи 16 частин. На кожен пиріжок треба по 2 частини. Разом буде 8 пиріжків.
місячний пиріг - фото крок 10
Ось так виглядає форма для місячних пиріжків. Їх можна робити і без неї, але так, звичайно, зручніше.
місячний пиріг - фото крок 11
Застелите стіл харчовою плівкою і розкачати всі частини невеликими коржиками по 4-5 см.
місячний пиріг - фото крок 12
Викладіть приблизно 5 столових ложок остигнула начинки.
місячний пиріг - фото крок 13
Піднімаючи плівку харчову, сформуйте з тіста"чашу" по формі.
місячний пиріг - фото крок 14
Накрийте зверху другим шматочком тесту, міцно притисніть тісто в місцях з'єднання.
місячний пиріг - фото крок 15
Обваляйте пиріжок в борошні, попутно надаючи йому форму циліндра, щоб він потім увійшов нормально в форму.
місячний пиріг - фото крок 16
Помістивши пиріжок в форму, натисніть, щоб відбилися принти.
Потім все пиріжки змастіть яєчним жовтком.
місячний пиріг - фото крок 17
Випікайте в розігрітій до 160-170 С духовці хвилин 10. Потім дайте місячним пиріжків охолонути.
місячний пиріг - фото крок 18
Готові місячні пироги подавати можете з різними приправами або соусами. Смачного!

Схожі рецепти