Місячний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Традиційні китайські пиріжки в честь свята середини осені вже давно стали відомі по всьому світу. Рецептів їх хоч греблю гати! Пропоную простий варіант класичного місячного пирога, дивіться рецепт!
Місячний пиріг, або пряник, або юебіни - це традиційне ласощі Південно-Східної Азії, яке готують на Свято середини осені. Рецептів існує безліч, все залежить від регіону. Але найпопулярнішою виступає начинка з солодких бобів. Також юебіни можна готувати з барвниками, надаючи тесту цікаві кольори. Часто в середину пиріжка додають солоне качине яйце, але я цей момент пропустила, тож рецепт не з простих.
- Борошно - 2 склянки
- Сіль - 2 чайних ложки
- Пекарський порошок - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
- Відмінно - 1 Склянка (боби мунго)
- Вода - 4 склянки
- Кокосова олія - 2, 5 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Склянка
- Золотий сироп - 0, 5 склянки

Ось так виглядають боби мунго для начинки.

Налийте воду в каструлю, насипте боби, готуйте на середньому вогні хвилин 30, помішуючи.

Потім накрийте каструлю кришкою і дайте настоятися бобам, вони повинні повністю охолонути.

Потім в блендері пюріруйте боби.

На сковороді або в каструлі розчиніть масло кокосове, додайте пюре з бобів, цукор і чайну ложку солі.

Готуйте хвилин на 10-15, до загустіння маси.
Потім поставте її остигати. Маса бобова повинна бути холодною перед приготуванням пиріжків.
Потім поставте її остигати. Маса бобова повинна бути холодною перед приготуванням пиріжків.

А ви поки займіться тестом: змішайте борошно, чайну ложку солі і пекарський порошок.

Потім додайте золотий сироп (не знайдете готовий в магазині, приготуйте солодкий густий сироп з цукру або меду на воді) і масло.
Вимісити тісто.
Вимісити тісто.

Тісто розділи 16 частин. На кожен пиріжок треба по 2 частини. Разом буде 8 пиріжків.

Ось так виглядає форма для місячних пиріжків. Їх можна робити і без неї, але так, звичайно, зручніше.

Застелите стіл харчовою плівкою і розкачати всі частини невеликими коржиками по 4-5 см.

Викладіть приблизно 5 столових ложок остигнула начинки.

Піднімаючи плівку харчову, сформуйте з тіста "чашу" по формі.

Накрийте зверху другим шматочком тесту, міцно притисніть тісто в місцях з'єднання.

Обваляйте пиріжок в борошні, попутно надаючи йому форму циліндра, щоб він потім увійшов нормально в форму.

Помістивши пиріжок в форму, натисніть, щоб відбилися принти.
Потім все пиріжки змастіть яєчним жовтком.
Потім все пиріжки змастіть яєчним жовтком.

Випікайте в розігрітій до 160-170 С духовці хвилин 10. Потім дайте місячним пиріжків охолонути.

Готові місячні пироги подавати можете з різними приправами або соусами. Смачного!